середа, 18 вересня 2013 22:27

"Львів — це останнє місто, що ще пам'ятає Європу" - На Мистецькому Арсеналі зводять Площу Ринок
9

Фото: Фото: Тарас Подолян

На столичному Мистецькому Арсеналі зводять львівську Площу Ринок. Складають її зі сцени та металоконструкції, обтягнутої банерами у вигляді будинків. Протягом 19-22 вересня тут відбуватимуться Дні Львова у Києві.

- Сьогодні перший день складаємо, а завтра вже відкриватимемо, - каже монтажник Володимир Андрієнко. - То будем робить до упора, до ночі, а, може, й до ранку. Розмір площі - 18 на 14 метрів.

На подвір'ї також звели сцену, яку стилізують під львівський дворик. За словами головного режисера-постановника дійства Василя Вовкуна, тут буде багато столиків з кавою і шоколадом.

- На цій Площі буде тісно, бо так є у Львові, - каже режисер. - Місто для кожного українця має своє обличчя. Вирішили поєднати непоєднуване. Тут звучатиме музика не тільки від академічної до сучасної, але й львівське ретро і батярські сороміцькі та іронічні пісні. Також поєднаємо культуру зі спортом. Проведемо шаховий турнір між львівською шаховою школою і київською. Можна інтелектуальний пласт міста Лева. Львівська школа програмістів відома скрізь у світі. Студенти львівської політехніки розробили автомобіль, який майже не керується людиною. Також побачимо перший кольоровий мультфільм для сліпих. Львів'яни показали свої досягнення скрізь у світі, а самі українці про них мало що знають.

На думку Вовкуна, Львів важливий для євроінтеграції України в цілому.

- Проект називається "Україна-Львів-Європа", - пояснює Василь Вовкун. - Львів знаходиться між Україною і Європою. Це останнє місто, що ще пам'ятає Європу. Він і є такий неповторний, бо у ньому залишилася європейська атмосфера, яка існувала століття тому.

Зараз ви читаєте новину «"Львів — це останнє місто, що ще пам'ятає Європу" - На Мистецькому Арсеналі зводять Площу Ринок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі