четвер, 13 червня 2019 14:31

Луна, DaKooka та гурт "Ми" пропагуватимуть фізичне задоволення

Луна, DaKooka та гурт "Ми" пропагуватимуть фізичне задоволення
Деніел Шейк та Єва Краузе в складі гурту "Ми". kanobu.ru

У Києві відбудеться музичний вечір Hedonism Sunset live за участю співачок Dakooka, Луна та гурту "Ми". Відбудеться 29 червня на Трухановому острові. Концерт присвячений філософському напряму гедонізму. Це світогляд, носії якого вважають фізичну насолоду запорукою щастя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Жадан випустив альбом

"Ми" - ізраїльсько-російський дует, що виконує дрім-поп — мрійливі романтичні пісні. "Релізи групи наскрізь просякнуті інтимними зізнаннями і вербальним листуванням між двома коханцями", - каже про "Ми" музичний критик Єгор Парфененков.

Колектив почав записувати музику 2016-го і вже наступного року став відомим. У вересні 2017-го виклали кліп на головний хіт "Можливо" - зараз у відео 13 млн переглядів. Пісня про хлопця, який придушує кохану через неможливість бути з нею.

"Прости, мне придётся убить тебя,

Ведь только так я буду знать точно,

Что между нами ничего и никогда

Уже не будет, возможно", - співав вокаліст гурту Деніел Шейк. У січні 2018-го студент московського університету ім. Баумана вбив колишню дівчину та наклав на себе руки. Написав ці рядки у передсмертній записці.

DaKooka творчий псевдонім Катерини Єременко - поп-півачки, яка народилася в Чернівцях. У 18 років почала викладати свої пісні в інтернет, першу популярність отримала завдяки авдиторії соцмереж. 2017-го брала участь у шоу "Голос країни 7" у команді Потапа. Музику виконавиці легко впізнати за використанням низьких частот на синтезаторах. "Від глибокого занурення в красиві потойбічні світи тексти можуть навіть і відволікати. Це надзавдання Дакуки - довести, що поп-музика може бути і такою: зробити так, щоб слухачі перестали дивуватися поєднанню голосу та аранжування, і просто пірнути у все це, отримуючи задоволення від того, що спочатку здається дивним", - каже музичний критик Олексій Мажаєв.

Українська співачка Луна описує свою музику, як "душевний поп" з ностальгією за 1990-ми і 2000-ми. У її музиці використовуються електронні інструменти, насамперед, синтезатори. Кліпи виконавиці часто знімаються на плівку та старі VHS-відеокамери. Повільні умиротворенні пісні навіяні образом життя співачки. Вона неодноразово говорила, що двічі на день медитує, любить покурити марихуану.

Луна — колишній проект українського продюсера Юрія Бардаша, відомого по продюсуванню Quest Pistols, "Нерви" та участі в реп-гуртах "Гриби" та YOURA. З 2012-го співачка була дружиною Бардаша, пара розлучился 2019-го. Артистка заявила, що наміряна зміни ім'я з Христини Бардаш на Христину Луну.

Зараз ви читаєте новину «Луна, DaKooka та гурт "Ми" пропагуватимуть фізичне задоволення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі