вівторок, 29 січня 2013 12:00

Кращим фільмом "Санденсу" назвали стрічку про реальне вбивсто поліцейським афроамериканця
6

Fruitvale
Фото: Кадри з фільмів: sundance.org
Blood Brother
Jiseul
Metro Manila
Afternoon Delight

Відбулося нагородження переможців наймасштабнішого в США фестивалю незалежного кіно "Санденс".

І журі, і глядачі назвали кращим американським художнім фільмом драму "Фруктовий сад" (Fruitvale) - режисерський дебют 26-річного Райана Гуглера. Драма "Фруктовий сад" заснована на реальних подіях: вона розповідає про останній день 22-річного афроамериканця Оскара Гранта, який був убитий поліцейським в метро 1 січня 2009-го року. Попереднім американським художнім фільмом, який одночасно отримав "професійну" і "глядацьку" премії фестивалю "Санденс", була драма Лі Деніелс "Скарб" (2009).

Думка журі та аудиторії співпала і при виборі кращого американського документального фільму: обидві нагороди в цій номінації отримала стрічка Стіва Хувера "Кровні брати" (Blood Brothers). Вона розповідає про туриста, який, одного разу приїхав до Індію та вирішив залишитися там назавжди.

Приз журі за кращий зарубіжний художній фільм отримала корейська драма "Картопля" (Jiseul), дія якої відбувається під час комуністичного повстання 1948-го року на острові Чеджудо. Глядачі віддали відповідну премію філіппінської картині "Місце народження" (Metro Manila).

Титул кращого американського режисера відійшов до Джилл Солоуей, творцю чорної комедії "Полуднева нега" (Crystal Fairy), а кращим зарубіжним режисером художнього фільму був названий чилієць Себастьян Сільва, який представив комедійний роуд-муві "Кришталева фея".

Увагою журі був відзначений і російсько-британський документальний фільм про учасниць скандально відомої арт-групи Pussy Riot: режисерам Майку Лернер і Максиму Поздоровкіну вручили спеціальну премію фестивалю "за панківський дух".

Зараз ви читаєте новину «Кращим фільмом "Санденсу" назвали стрічку про реальне вбивсто поліцейським афроамериканця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі