понеділок, 28 січня 2013 16:53

У Києві знімають трилер за $ 800 тисяч
12

Фото: Фото: Сергій Старостенко

У Києві тривають зйомки першого українського трилера "Зелена кофта" Володимира Тихого. Минулого тижня у дворах багатоповерхівок на Харківському шосе відзняли передфінальні сцени стрічки. Фінал заплановано зняти навесні, коли зійде сніг.

Прем'єру фільму запланували на осінь 2013-го. Потім має з'явитися в українському прокаті.

"Стара Дарниця має яскравий соціально-культурний характер. Це спальний район зі своєю історією. З одного боку у ньому є совкова тематика, але у той же час занурений в чисто українську обжитість. Знімати Оболонь чи Борщагівку нецікаво – не така яскрава картинка", - розповів Володимир Тихий.

За сюжетом, у одному зі спальних районів столиці зникає 7-річний хлопчик - Михайлик. Міліція вже місяць як не може нічого вдіяти. Тоді його старша сестра-школярка Ольга починає самостійно розслідувати зникнення брата. Сценарій до стрічки Тихий писав 3 роки. У головних ролях - непрофесійні актори. Сестру зниклого хлопчика Ольгу зіграла киянка 14-річна Олександра Петько. Дітей на другорядні ролі також шукали у київських школах.

За словами режисера, бюджет стрічки складає $ 700-800 тисяч. Половину надала держава, половину - компанія "Артхауз Трафік". Найдорожче знімати взимку - один знімальний день на натурі обходиться у $ 20-30 тис. Влітку знімати вдвічі дешевше.

Апаратуру для зйомок привезли великою вантажівкою. Встановили два біотулета, гримерку, де актори гріються у перервах, намет із теплою кавою та чаєм, їжею.

Зараз ви читаєте новину «У Києві знімають трилер за $ 800 тисяч ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі