Ексклюзиви
пʼятниця, 29 липня 2016 16:16

Литовська художниця намалювала українських прикордонників
7

В Одеському виставковому залі санаторію Держприкордонслужби "Аркадія" відкрилася експозиція картин литовської художниці Беати Куркуль.

Про це повідомив Культурометр.

Глядачам представили 24 історії з життя українських прикордонників. На картинах художниця змогла передати тему війни, а також її героїв. Велика частина героїв її картин - це прикордонники, зокрема відділ Красна Талівка Луганського прикордонного загону, кілька підрозділів Донецького прикордонного загону та комендатура "Скеля".

- Більшість персонажів моїх картин - це реальні люди. Деякі з них, на жаль, загинули смертю хоробрих, захищаючи Батьківщину. Створення цих картин було б неможливим і без допомоги самих прикордонників. Їхні розповіді стали джерелом, з якого я черпала натхнення і сюжети, - наголосила художниця.

Художня діяльність Беати пов'язана з волонтерством. Вона з чоловіком протягом двох років збирають і відсилають прикордонникам в зону АТО безліч необхідних речей. Перев'язувальні засоби і медикаменти, шоломи, автозапчастини, оптику, термобілизну, тепловізори, грілки.

Виставка картин в Одесі триватиме до 30 липня, після цього її зможуть побачити в стінах Білгород-Дністровської середньовічної фортеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі Ероту відбили руку

Зараз ви читаєте новину «Литовська художниця намалювала українських прикордонників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі