понеділок, 14 січня 2013 10:00

Лідер УГКЦ виступив проти вступу України до Митного союзу

Лідер УГКЦ виступив проти вступу України до Митного союзу
Святослав Шевчук. Фото: rr.lviv.ua

Лідер Української Греко-Католицької Церкви Святослав Шевчук дав зрозуміти, що виступає проти приєднання України до Митного союзу Росії, Білорусії і Казахстану.

"Безкоштовний сир буває тільки в мишоловці. У сучасному світі сподіватися, що хтось нам просто так буде надавати допомогу - ілюзія. Це стосується співпраці з будь-яким сусідом. Ми, українці, повинні сподіватися самі на себе і на Божу допомогу, а не на безкоштовну підтримку нашого з вами існування за чужий рахунок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В УГКЦ написали Януковичу про спекуляцію мовним питанням та станом правосуддя

Друге, коли мова йде про Митний союз, то питання стоїть значно ширше. Мова не тільки про економічну інтеграцію, а входження України у євразійський політичний, міжнаціональної та культурний простір. Тому українець повинен себе запитати: "Я усвідомлюю себе українцем чи азіатом?". Відповідно з відповіддю і треба будувати історичну перспективу.

Третє, суспільна модель, яка за тим всім стоїть, - авторитарна. Якщо прагнемо відстоювати демократичні цінності в Україні, то потрібно шукати інше суспільство ", - сказав Шевчук в інтерв'ю газеті" День ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Глава УГКЦ Святослав закликав Кірєєва помилувати Тимошенко

"Я згадую, під яким гаслом проходило повстання польського народу в царській Росії в 1830 році:" За нашу і вашу свободу ". Цей же гасло було піднято на прапорі Української Повстанської Армії. Якщо ми сьогодні в нашому суспільстві скажімо: "За нашу, але не вашу свободу", тоді стаємо на хибний шлях. І тому кожна церква завжди намагається і буде намагатися показати важливість поваги до людини навіть тоді, коли він дотримується, можливо, інших принципів, належать до іншої національності, до іншої релігії. Тому що кожна тоталітарна ідеологія, до певної міри, творить феномен зайвої людини - той зайвий, хто не підпадає під чиїсь вузькокорпоративні інтереси. І це абсолютно хибний шлях для розвитку громадянського суспільства ", - також сказав лідер уніатів.

Зараз ви читаєте новину «Лідер УГКЦ виступив проти вступу України до Митного союзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути