пʼятниця, 14 вересня 2012 09:56

Led Zeppelin випустить фільм з останнього концерту

Led Zeppelin випустить фільм з останнього концерту
Джиммі Пейдж та Роберт Плант під час концерту 2007 року. Фото: jimmypage.co.uk

Єдиний концерт музикантів гурту Led Zeppelin, який відбувся у 2007 році в Лондоні, вийде на DVD і буде показаний в кінотеатрах по всьому світу. Про це повідомляється на сайті колективу.

10 грудня 2007 вокаліст Роберт Плант, гітарист Джиммі Пейдж та басист Джон Пол Джонс вперше після розпаду Led Zeppelin возз'єдналися на повноцінному концерті в пам'ять засновника Atlantic Records Ахмета Ертегуну. Місце покійного барабанщика групи Джона Бонема на тому виступі зайняв його син Джейсон. Музиканти виконали 16 пісень, в тому числі Whole Lotta Love, Rock And Roll, Kashmir і Stairway To Heaven.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Десятка кращих гітаристів усіх часів за версією Time

Шоу в лондонському залі O2 Arena відвідали 18 тисяч чоловік, при цьому було подано більше 20 мільйонів заявок на квитки, що відзначено як рекорд у Книзі Гіннесса.

Через п'ять років група підготувала до виходу запис цього концерту, якийотримав назву Celebration Day. 17 жовтня фільм-концерт вийде в прокат на 1500 екранах по всьому світу, в тому числі в США, Великобританії, Аргентині, Австралії, Бразилії, Канаді, Франції, Німеччині, Італії, Японії і так далі. Прем'єрні покази відбудуться в Лондоні, Лос-Анджелесі, Нью-Йорку.

19 листопада "Celebration Day" буде виданий лейблом Swan Song/Atlantic Records в декількох відео-форматах і в аудіо-версії. Трейлер фільму можна подивитися на YouTube.

Примітно, що оголошення про вихід Celebration Day збіглося за часом з присудженням групі Led Zeppelin почесної премії центру імені Джона Кеннеді за внесок у розвиток американської культури.

Зараз ви читаєте новину «Led Zeppelin випустить фільм з останнього концерту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі