четвер, 20 серпня 2009 11:22

Десятка кращих гітаристів усіх часів за версією Time

Американський журнал Time представив власний рейтинг десяти найбільших гітаристів всіх часів.

На першому місці списку опинився Джімі Хендрікс, який, на думку авторів, як ніхто інший геніально володів своїм інструментом і з легкістю поэднував у своїй творчості блюз, рок і психоделіку.

Друге місце зайняв колишній учасник Guns N"roses, який зараз працює у складі Velvet Revolver і сольно Слеш (справжнє ім"я - Сол Хадсон). Його "включили в рейтинг зокрема за його капелюх".

У трійку лідерів також потрапив Бі Бі Кінг, чия гітара "звучить, як жінка, яка співає блюз".

На четвертому місці опинився Кіт Річардс із The Rolling Stones, який "написав найбільше в рок-н-ролі відомих гітарних риффів" ("(I Can"t Get No) Satisfaction", "Jumpin" Jack Flash", "Gimme Shelter", "Start Me Up" та інші).

П"ятим став "один з наймелодійніших гітаристів" Ерік Клептон, який відіграв за свою кар"єру в таких групах, як The Yardbirds, Cream, Blind Faith і Derek and the Dominos.

Місця з шостого по десяте займають Джіммі Пейдж з Led Zeppelin, Чак Беррі, Лес Пол, Інгві Мальмстін і Прінс.

Цікаво, що врешті-решт автори рейтингу вирішили не обмежуватися десяткою і закріпили 11-е місце в списку за Джоні Рамоном з панк-групи Ramones.

Зараз ви читаєте новину «Десятка кращих гітаристів усіх часів за версією Time ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі