понеділок, 30 липня 2012 21:02

Лауреатом головної премії "Arsenale Awards" стала художниця Філліда Барлоу

Лауреатом головної премії "Arsenale Awards" стала художниця Філліда Барлоу
Британська художниця Філліда Барлоу отримала премію за твір "Розщелина". Фото: arsenale2012.com

У Київському мистецькому "Арсеналі" проходить церемонія нагородження переможців Першої української бієнале "Арсенале". Лауреатом премії "Arsenale Awards" у номінації "За вагомий внесок у розвиток сучасного мистецтва" стала британська художниця Філліда Барлоу за твір "Розщелина".

Барлоу відома скульптурами з дешевих низькосортних матеріалів: картон, тканина, фанера. Скульптури Барлоу часто грубо пофарбовані, нагадують вуличні меблі, сміття, руїни будинків. Художниця на нагородження не приїхала, оскільки працює над новою виставкою. Надіслала до Києва листа, де згадує свій візит до столиці України у січні.

"Обширний середньовічний простір мистецького "Арсеналу" ошелешував. Він також давав натхнення. Пропозиція використати простір від стіни до стіни, охоплюючи шість велетенських колон, принесло радість і стало викликом", - написала вона.

У номінації "Відкритя Арсенале" перемогли українські митці Микола Малишко та Андрій Сагайдаковський. Лауреатами "Арсенале" у номінації "Вибір глядацької аудиторії" стали японські митці Яйой Кусама, Чігару Шіота а також китаєць Сонг Донг. Призовий фонд премії становить 50 тисяч доларів. Барлоу отримує 20 тисяч.

Зараз ви читаєте новину «Лауреатом головної премії "Arsenale Awards" стала художниця Філліда Барлоу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі