Ексклюзиви
понеділок, 18 вересня 2017 22:57

Лауреати "Еммі-2017": детально про 6 кращих серіалів минулого телесезону
6

У Лос-Анджелесі відбулася 69-а церемонія вручення "Еммі", і якщо торік била рекорди і збирала всілякі нагороди "Гра престолів", то 2017 рік не відзначився явними чемпіонами у "телеакадеміків", але, судячи з претендентів і переможців, зараз як ніколи популярні антиутопії і трохи прикрашені "життєві" сюжети. Розповімо вам детальніше про головні шоу 2016/2017 років за версією Американської телевізійної академії.

Розповідь служниці

 

Перемога: Кращий драматичний серіал, Краща актриса драматичного серіалу (Елізабет Мосс), Краща жіноча роль другого плану в драматичному серіалі (Енн Дауд), Режисура драматичного серіалу, Краща запрошена актриса в драматичному серіалі, Кращий сценарій драматичного серіалу.

Події серіалу розгортаються в недалекому майбутньому на території вигаданої держави Галаал, яка утворилася внаслідок державного перевороту на території США. Головною ідеологічною основою цієї держави є християнська біблійна мораль у трактуванні затятих фанатиків. Через жахливу екологічну обстановку чоловіки і жінки на Землі почали втрачати свої репродуктивні функції – здорові діти народжувалися все рідше, а фертильних жінок ставало все менше.

А в новій державі вони, здатні до дітородіння, і зовсім стали рабинями, вимушеними народжувати дітей і віддавати в сім'ї керівної еліти.

Жахливі кадри і повні відчаю персонажі, але в згущених фарбах телесеріалу легко можна розглянути сучасний світ, і за здавалося б вигаданими і нереальними сценами проступають картини з різних куточків земної кулі, що відбуваються в реальному часі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любко Дереш написав перший роман без містики

Велика маленька брехня

 

Перемога: Кращий міні-серіал, Краща актриса в міні-серіалі або телевізійному фільмі (Ніколь Кідман), Краща чоловіча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі (Олександр Скарсгард), Краща жіноча роль другого плану в міні-серіалі або телефільмі (Лора Дерн), Кращі сучасні костюми, Краще музичне оформлення.

Майстерно знятий телесеріал про великі проблеми людей, у яких, здається, не повинно бути проблем. Головні герої живуть у невеликому багатому місті на березі океану, їхні діти відвідують перший клас престижної школи, в їхніх будинках тепло й ситно, але є якась вада.

Зірковий склад – Різ Візерспун, Ніколь Кідман, Адам Скотт – під керівництвом Жан-Марка Валле створили трагічну історію. Гра чудова, режисуру виконано майстерно, характери від серії до серії змінюються до невпізнання, а погляд на головних героїв з боку поліцейських, вчителів школи, дітей і зовсім іноді перевертає все догори дриґом.

І окремо хочеться відзначити саундтрек фільму – в деяких сценах він витягує весь серіал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Netflix знімає фільм про українські в'язниці

Віце-президент

 

Перемога: Кращий комедійний серіал, Краща актриса комедійного серіалу (Джулія Луїс-Дрейфус).

Втретє серіал НВО про будні віце-президента США у виконанні Джулії Луїс-Дрейфус здобуває "Еммі". Також шоу відзначили в 2012 і 2016 роках. Іронічний погляд на події у Вашингтоні. Цьогоріч показали вже 6-й сезон серіалу, і він, схоже, є набагато вдалішим за попередній, але, звичайно, з першим не зрівняється.

Якщо вам близька політична сатира, то поспішайте бачити. Наступного, 2018-го року, вийде сьомий – заключний – сезон шоу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зйомки драматичної комедії "Ізі" проходили під Львовом і Трускавцем

Чорне Дзеркало: Сан Джуніперо

 

Перемога: Кращий телевізійний фільм.

Один з епізодів науково-фантастичного серіалу "Чорне дзеркало" про роман двох дівчат у віртуальному місті Сан-Джуніперо, а в реальному світі – дві присмертні літні жінки, чий мозок підключено до системи віртуальної реальності.

Цей епізод критики назвали чи не найкращим не тільки в сезоні, але й в усьому серіалі.

Це ми

 

Перемога: Кращий актор драматичного серіалу.

Номінації: Краща жіноча роль другого плану в драматичному серіалі.

Головні герої цього серіалу народилися в один день – 31 серпня 1980 року, але не тільки спільна дата народження об'єднує їх (незважаючи на різну долю та життєві цілі). Глядачам пропонують подивитися на людей з такими ж, як у них, проблемами, бажаннями, радощами і побоюваннями. У 2016 році вийшов перші сезон, і вже на початку 2017 НВО оголосив про продовження зйомок на другий і третій сезони.

Світ дикого Заходу

 

Номінації: Кращий драматичний серіал, Кращий актор драматичного серіалу, Краща актриса драматичного серіалу, Краща чоловіча роль другого плану у драматичному серіалі, Краща жіноча роль другого плану в драматичному серіалі.

Відсутність нагород в одного з найуспішніших серіалів минулого року стала сюрпризом для багатьох. "Світ дикого Заходу" - науково-фантастична антиутопія про світ андроїдів, в який впустили живих людей і дозволили тим робити все, що вони побажають. Роботам стирають пам'ять, проте знову й знову вони відіграють знайомі сценарії, придумані цілою командою робототехніків з індустрії розваг.

У 2018 році вийде другий сезон, а поки дощовими осінніми вечорами буде час подивитися перші 10 серій цієї місцями психоделічної і заплутаної історії.

Зараз ви читаєте новину «Лауреати "Еммі-2017": детально про 6 кращих серіалів минулого телесезону». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі