субота, 16 вересня 2017 16:20

Зйомки драматичної комедії "Ізі" проходили під Львовом і Трускавцем
6

Фото: Ольга Васьків

15 вересня у Львові в кінотеатрі "Планета кіно" стартував показ драматичної комедії "Ізі". На прем'єрний показ приїхали продюсери, режисер та виконавець головної ролі.

Фільм "Ізі" - про колишнього гонщика Ісідоро, у якого складний період в житті. Його брат просить його перевезти тіло загиблого українського заробітчанина Тараса на кордон Угорщини та України. Однак Ізі потрапляє в халепу та намагається сам доставити труну з тілом до родичів померлого. Його чекають смішні і драматичні пригоди в Україні. Бюджет фільму - €1,2 млн (майже 32,9 млн грн). З українського боку його фінансувало Державне агентство з питань кіно, а з італійського - міністерство культури. Цьогоріч стрічка візьме участь ще у двох фестивалях - Бельгійському та Гельсінському.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська комедія увійшла у першу десятку італійського прокату

"Майже два місяці я ходив із цією труною по Карпатах. Насправді, вона була, звісно, порожньою. Але через різні пригоди під час зйомок використали аж чотири однакові труни. Окрім того, я по-справжньому плив на труні у гірській річці та пив самогонку", – каже виконавець головної ролі Нікола Ночелла.

Робота над фільмом почалася 201ф0 року. Потім була 2-річна перерва, пов'язана з подіями в Україні 2014-го. Зйомки планували перенести в Сербію. Але тоді творчу групу у складі режисера Андреа Маньяні і виконавця головної ролі Ніколи Ночелли привезли в українські Карпати. Прийняли остаточне рішення знімати в Україні. Більша частина зйомок відбувалася під Львовом і Трускавцем. Десята частина - в Італії.

31 серпня українсько-італійська комедія "Ізі" Андреа Маньяні вийшла в італійський кінопрокат. Фільм увійшов у десятку місцевого кінопрокату за зборами. На показ "Ізі" у Римі прийшли майже 600 осіб. А в Турині та Мілані на покази стрічки були продані всі місця. За підсумками першого вік-енду італійського кінопрокату, "Ізі" зібрав близько €56 тис. З урахуванням допрем'єрних показів каса "Ізі" становить близько €60 тис. Фільм показували на 35-ти екранах.

Зараз ви читаєте новину «Зйомки драматичної комедії "Ізі" проходили під Львовом і Трускавцем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі