середа, 25 липня 2012 13:53

Куди заводять співи у ванній в комедії Вуді Аллена "Римські пригоди"
6

Фото: Фото: mjoy.com.ua

26 липня саме час для італійської подорожі з Вуді Алленом. В українських кінотеатрах почалися сеанси "Римських пригод".

Режисер продовжує серію європейських подорожей: після Лондона, Барселони та Парижа, Вуді Аллен вирішив показати глядачам італійську столицю. "Проте ця комедія характерів знята не за туристичними путівниками, - каже кінокуратор No Name Club Андрій Алфьоров, - а за враженнями від інших фільмів, знятих про Рим. Зокрема любимого Вуді Алленом режисера - Федеріко Фелліні".

Іронічна комедія нагадує старий італійський комод, в кожному з ящичків якого Вуді заховав по історії. Цього разу за 95 хвилин режисер розповів чотири кіноновели. Всі вони в міру невротичні, непередбачувані, "вудіалленівські". А склад акторів напрочуд зірковий.

Отже, в першій пригоді театральний режисер на пенсії Джері, якого зіграв сам Вуді Аллен, та його дружина їдуть до Рима аби познайомитися з нареченим своєї доньки. Випадково почувши як майбутній сват заливисто співає у ванній, Джері переживає такий неймовірний катарсис, що наперекір усім вирішує просунути "мильний голос" на оперну сцену. Роль свата виконав відомий тенор Фабіо Арміліато. І персонаж Вуді Аллена цілком серйозно вирішив показати на великій сцені високі ноти свата і потьоки мила на обличчі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Едріан Броуді зіграв вчителя у фільмі про самотність

Пригода друга та третя про чуттєве по-італійському кохання. В одному кінці міста студент Джек закохується в подругу своєї дівчини – сексуальну акторку Моніку. Але голос розуму (Алек Болдуїн в ролі досвідченого та бувалого архітектора, який можливо сам у молодості пережив подібний італійський флірт) увесь час охолоджує Джекову пристрасть: "Вона вивчила по рядку з віршів кожного поета і думає, що це дуже сексуально...".

В іншому кінці столиці молода дружина бореться зі спокусою: "Переспати з відомим італійським актором і потім каятися? Чи не переспати і картати себе за це?" А тим часом до її чоловіка в готельний номер помилково вривається повія Анна – пристрасна героїня у червоній сукні, яку зіграла Пенелопа Крус.

І нарешті четверта пригода, яка сталася з персонажем Роберто Беніньї. За забаганкою журналістів одного ранку рядовий клерк прокинувся знаменитістю. Тепер увесь телевізійний світ турбує: носить він білі сімейки чи плавки? Чи їсть на сніданок тости? І що за світовий колапс станеться від пролитої на документи кави?

Смішно від абсурдності життєвих ситуацій, які годинами можна переказувати, ховати від сусідських очей у комоді або писати сценарії до фільмів. Чим і користається режисер Вуді Аллен.

Зараз ви читаєте новину «Куди заводять співи у ванній в комедії Вуді Аллена "Римські пригоди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі