четвер, 19 вересня 2013 12:31

"Красна Маланка", самогон і фільм, що вчить жити тут і зараз - кінопрограма Гогольfestу
6

Жити заре
Звичайна справа
Звичайна справа
Красна Маланка
Красна Маланка

Окрім театру, музики та експериментальних перформансів на Гогольfestі діє окрема кінопрограма. Цього року "кінотеатр" присвячений темі пошуку ідеальних рішень. Фільми, які пропонють, мають на меті спровокувати людей на діалог.

На 19 вресня протягом дня заплановані кінопокази сучасного українського кіно, а також анімації. 21 вересня покажуть кращі соціальні відеоролики фестивалю "МолоДія" за 2012 рік. І презентують нове відео до пісні ДахиБрахи і PortMone "Ой, упав сніжок".

22 вересня о 20:30 у день закриття фестивалю покажуть фільм "Звичайна справа" Валентина Васяновича про сорокарічного лікаря-психотерапевта Толіка, якого виганяють з роботи. Він вважає цю подію гарним знаком, щоб почати нове життя і стати поетом.

Цього ж дня покажуть п'ять короткометражних робіт Дмитра Захаревича. Режисер назвав програму "Все на власний кошт".

"Усі короткометражки знімав у Києві. Вони дуже різні за жанрами - від мелодрами до комедійного бойовику і триллеру. Останню, "Життя Заре" робив спеціально до фестивалю. Вона потрапила в кіноальманах ГогольFESTу. Це історія про хлопця який працює на заводі, в літейному цеху, де і проходить нинішній фестиваль. Герой бачить перетворення навколо на заводі і вирішує взяти в цьому участь. Саме його безпосередності і прямоти як виявилось не вистачало, щоб вдихнути життя в художні інсталяції деяких авторів" - розповідає Дмитро Захаревич.

Головну роль у короткометражці виконав актор Молодого театру Анатоль Фон-Філандра. Фільм про те, що жити треба тут і тепер. Сеанс почнеться о 17:30.

А о 20:00 стартує музично-театральний перформанс "Красна Маланка". Окрім музичного супроводу від Антона Байбакова, Руслана Хазіпова, покажуть також новелу "Комендант" з документального фільму "Красна Маланка" Дмитра Сухолиткого-Собчука.

Це історія жителів румунського села Красна, яке знаходиться на території України. Вони готуються до свята Маланки, свята, яке є знаковою подією для кожного краснянина. А для молодих хлопців - це своєрідний обряд ініціації у житті. Маланка - карнавал, де кожен бере участь і має свою роль у химерному язичницькому дійстві. Фільм складаєтья з 5-ти новел. Після показу пригощатимуть самогоном та голубцями з села Красна.

Усі події відбуватимуться в кінотеатрі на фестивалі. Гогольfest проходить на території колишнього заводу, неподалік станції метро Видубичі. Вхід у вихідні коштує 20 грн.

Зараз ви читаєте новину «"Красна Маланка", самогон і фільм, що вчить жити тут і зараз - кінопрограма Гогольfestу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі