Ексклюзиви
середа, 02 серпня 2017 13:16

Козак, диктатор, Ісус Христос - презентували абстрактні скульптури Михайла Дзиндри
7

Фото: Марта Чорна

В Музеї Сакральної скульптури Йогана Георга Пінзеля представили 24 абстрактні скульптури Михайла Дзиндри.

1 серпня у Львові відбулося відкриття виставки відомого українського скульптора, який довгий час жив та працював в Нью-Йорку.

"Сьогоднішня виставка є спробою діалогу сучасного мистецтва з мистецтвом 17 століття. Це діалог між Дзиндрою та Пінзелем. На нашій виставці присутні лише деякі роботи митця. На жаль, найбільш авангардові скульптури, просто не вдалося б тут розмістити", -розповідає директор Львівської галереї мистецтв Тарас Возняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Promka: проведуть виставку фотографій із зони АТО

"Михайло Дзиндра- це індивідуальність, якої у нас в Україні нема. Це відома людина, яка приїхала сюди на свою свою батьківщину, щоб донести до нас те, що він там на чужині робив. Його скульптури чисто українські. Козаки і навіть диктатор. Це все йде від України, але подача більше як в Пікассо", -розповідає заслужений художник України Тамара Волошенко.

Жінка скульптора Софія Дзиндра, запросила усіх охочих на екскурсію у Музеї модерної скульптури Михайла Дзиндри, що в Брюховичах, де є понад 800 скульптур митця.

"Для нас дуже важливе є саме пропагування митця. Ми б хотіли щоб для людей, які не знайомі з творчістю Михайла Дзиндри ця виставка була відкриттям. У нас представлено лише 24 скульптури митця, але вони є знакові. Ви побачите як абстрактну так і конструктивну пластику. ", - додає директор Музею Пінзеля Леся Банах.

Виставка триватиме до 31 серпня 2017 року. Вхід вільний.

Британський скульптор Альфі Редлі створив 8-метрову статую ангела, зроблену з 100 тис. ножів різних розмірів і форм. Їх використовувалися в злочинах по всій Англії і Уельсі.

Зараз ви читаєте новину «Козак, диктатор, Ісус Христос - презентували абстрактні скульптури Михайла Дзиндри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі