Ексклюзиви
понеділок, 10 липня 2017 13:02

Королева Франції, Голодомор і Чорнобиль — що зніматимуть в Україні найближчим часом

Королева Франції, Голодомор і Чорнобиль — що зніматимуть в Україні найближчим часом

Визначили переможців 10 конкурсного відбору кінопроектів Держкіно. Цього року на державне фінансування подали рекордну кількість заявок — 289, повідомляє газета "День". Найвище оцінили міжнародні проекти.
"Anne De Kiev - Анна Ярославна", Україна-Франція: бюджет — 135 млн грн, режисер — Ів Анжело, тричі отримував премію французької академії мистецтв "Сезар" за операторську роботу. Середньовічний Київ і Париж створять цифровим способом, використовуючи техніку аерокосмічного агентства Франції.
Фільм "Гарет Джонс" - історія британського журналіста, який писав на Заході правду про український Голодомор, зніматиме польська режисерка Агнешка Холланд.
Спільно з Австралією й Китаєм створять біографічну драму "Кремінь" - про Віктора Коваленка, який родом із Дніпра. Він переїхав в Австралію і став найуспішнішим тренером австралійської національної збірної з вітрильного спорту.
Трилер "Викрадення диявола" французько-ізраїльско-українського виробництва — про затримання ізраїльською розвідкою "Моссад" нацистського злочинця Адольфа Ехмана у Аргентині 1960 року. У стрічці серед ізраїльських спецагентів будуть і українці.
У фільмі "Останній крок" французького режисера Фрідерика Петіжана зіграє французький актор Жан Рено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Том Хенкс за роль Фореста Гампа отримав рекордний гонорар

Режисер Заза Буадзе і сценарист Андрій Кокотюха запустять жанрову франшизу — цикл ретродетективів про Галичину початку ХХ ст. Перший фільм "Адвокат зі Львова"- вже знімають. Їхній проект про передісторію бойовика "Червоний" - прем'єра 24 серпня - також отримав підтримку експертів у категорії масового національного кіно.
Володар гран-прі жюрі Берлінського кінофестивалю-2012, 43-річний угорський режисер Бенедек Флігауф зніматиме фільм українсько-німецько-угорського виробництва про Чорнобильську катастрофу "Світлячок". Це буде історія однієї ночі солдата-ліквідатора — 3 травня 1986 року.
В більшості проектів — велика частина знімальної групи й акторів — українці.
Також студія "Квартал 95" планує зняти перший україномовний фільм, мелодраматичну комедію "Він і вона". Їхня комедія "Бешеная свадьба" розкаже про расові забобони: героїня привозить у село чорношкірого нареченого з Франції.
Драму "Серафима" за романом Олеся Ульяненка зніматиме українська режисерка Марися Нікітюк.

У документальному кіно переважають біографічні й історичні стрічки — фільм "Вусатий фанк" покаже українську естраду 1970-х. Багато фільмів про війну. "Андрій Сулейман" і "Мир для Ніни" - про людей, яких війни переслідують усе життя.

Зараз ви читаєте новину «Королева Франції, Голодомор і Чорнобиль — що зніматимуть в Україні найближчим часом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі