четвер, 06 липня 2017 14:20

Том Хенкс за роль Фореста Гампа отримав рекордний гонорар

Том Хенкс за роль Фореста Гампа отримав рекордний гонорар
Фільм "Форест Гамп" 1994 року. Фото: Вікіпедія

5 липня 1994 року у США відбулась прем'єра фільму Роберта Земекіса "Форест Гамп" з Томом Хенксом у головній ролі. Фільм отримав 45 нагород у всьому світі, враховуючи 6 премій "Оскар".

Фільм зняли за однойменним романом американського письменника Вінстона Грума. Проте стрічка відрізняється від книги. У фільмі герой — добрий, смішний хлопець, а от у романі Форест Гамп постійно вживає наркотики і займається сексом. У сюжеті фільму йдеться про героя, який живе у часи найважливіших подій американської історії XX ст. Форест Гамп бере участь у В'єтнамській війні, стає свідком Волтергейського скандалу, за яким йшла відставка президента Річарда Ніксона. Головний герой зустрічається з відомими історичними постатями — президентами, співаками, телеведучими. Він стає свідком і безпосереднім учасником появи знаменитих компаній, брендів. Спочатку на головну роль були запрошені актори Білл Мюррей та Джон Траволта, але обоє відмовились. Пізніше в одному з інтерв'ю Траволта зізнався, що зробив дуже велику помилку. Тоді на роль запросили Тома Хенкса, який погодився на фільм одразу після прочитання сценарію. Його єдиною умовою було те, щоб всі історичні події відтворювати з точністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Форест Гамп навчатиме українців англійської мови

У кінофільмі режисер Роберт Земекіс часто використовує прийом різкої зміни віку героя. І кожного разу, коли події переносяться у минуле Фореста, він постійно одягнений в сорочку в клітинку синього кольору. Така деталь справила враження на глядачів і на критиків. За весь час прокату кінофільм зібрав $667 млн. Том Хенкс отримав більш як $70 млн - це один із найбільших гонорарів акторів на той час.

У стрічці режисер робить акцент на спорт. Коли Форест тікає від переслідувачів, він випадково забігає на стадіон, де якраз проходить гра в американський футбол. Тренер команди зразу помічає спритність Гампа і бере його в команду. На зйомках більшість сцен із бігом дублював брат Тома Хенкса Джим. Подібна ситуація була з грою в пінг-понг. Актор ніяк не міг навчитися грати у настільний теніс. Тому режисер наказав просто пильно дивитись на гральний стіл і старанно розмахувати ракеткою. Сам м'яч додали під час монтування.

Символічно фільм закінчується кадрами із лавки, на якій головний герой зі своїм сином чекають шкільний автобус, який, приїхавши, забирає Фореста-молодшого. Цей фільм став настільки знаковим, що лавку, на якій сидів герой, забрали у музей міста Саванна.

Зараз ви читаєте новину «Том Хенкс за роль Фореста Гампа отримав рекордний гонорар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі