пʼятниця, 01 грудня 2017 11:48

Консультантами фільму "Кіборги" стали справжні захисники аеропорту
11

Допрем'єрний показ нового українського фільму «Кіборги»
Фото: Ольга Васьків
Допрем'єрний показ нового українського фільму «Кіборги»
Допрем'єрний показ нового українського фільму «Кіборги»
Допрем'єрний показ нового українського фільму «Кіборги»
Допрем'єрний показ нового українського фільму «Кіборги»

30 листопада у Львові у чотирьох залах кінотеатру "Планета Кіно" у ТЦ "Форум Львів" відбувся допрем'єрний показ нового українського фільму "Кіборги" про героїчну оборону Донецького аеропорту.

На спеціальному показі фільм представляли режисер Ахтем Сеітаблаєв, продюсер Іванна Дядюра та виконавці головних ролей. На допрем'єрний показ запросили волонтерів, учасників АТО та їхні родини.

13 січня 2015 року після падіння диспетчерської вежі, розпочалася найтрагічніша сторінка оборони Донецького аеропорту. "Кіборги", як їх називали вороги через надзвичайну витривалість і силу, утримали невелику частини терміналу. Бойовики 20 січня підірвали перекриття терміналу. Під завалами загинули 56 українських військових, деякі зникли безвісти і потрапили у полон. Оборона тривала 242 дні.

Фільм про історію одного двотижневого бойового чергування у вересні 2014 року. Добровольча група військових уперше приїжджає до Донецького аеропорту імені Сергія Прокоф'єва. Стратегічно важливий об'єкт на цей момент уже чотири місяці захищають українці в умовах постійної війни. Консультантами для написання сценарію виступили самі бійці, що захищали аеропорт. Зйомки стрічки завершились у квітні 2017, після чого розпочався етап монтажу. На промопідтримку "Кіборгів" Держкіно виділило рекордну суму – 550 тис.грн.

"Ми не зможемо показати в двогодинному фільмі події 242 днів, це фізично неможливо. Усього матеріалу було на чотири години, довелося вдвічі все підкоротити. Ми показали момент зародження кіборгів - бійців, які готові були тримати неіснуючі стіни, прострілюються позиції, які терпіли нестерпний холод і відсутність побутових умов. П'ятеро головних героїв - це збірні образи. Серед них є представник Збройних сил, добровольчого підрозділу, юний патріот, дорослий боєць, син багатих батьків, який не може сидіти вдома. Так і в реальності було там. Наш фільм не про війну, а про мир, який народжується всередині цієї війни", - каже режисер фільму Ахтем Сеітаблаєв.

Команда "Кіборгів" та Фонд "Повернись живим" організували ініціативу #ЯНебайдужий! У рамках ініціативи з кожного квитка, придбаного на фільм "Кіборги" 5 гривень будуть перераховані на допомогу сім'ям загиблих у боях за Донецький аеропорт.

Стрічка "Кіборги" вийде в офіційний прокат 7 грудня 2017. Квитки вже у продажу.

Зараз ви читаєте новину «Консультантами фільму "Кіборги" стали справжні захисники аеропорту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі