неділя, 15 вересня 2013 16:52

"Кольори - як страви" - у Києві проходить виставка Галини Сови
23

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

32-річна художниця з Косова Галина Сова виставляє у Київському будинку художника серію власних робіт.

"Етно воно - етно, і жінок сто разів малювали, і снопи, і квіти. А ви спробуйте зрозуміти, в чому тут магія, - розмірковує відвідувачка виставки Магдалина, 20-хвилин, гуляючи по залі від картини до картини. - Мені кожна картина - як окрема страва. Подивіться на ясно-зелену із вкрапленнями рожевого - це ніби спробувати свіже хрумке яблуко з малиною. Помаранчеві з фіолетовим квіти - дуже вечірні, дуже осінні, такий настояний гарбуз. Найкраще око сприймає цікаві контрасти - зупиняється біля картини "У пошуках чар-зілля". - темно-синя ніч. А чим їй динаміки додано: таким гарячим червоним кольором, як у перцю чилі, і жовто-білими мазками. Не сонна ніч, а сповнена руху. Мені дуже жарко від жовтогарячої картини "Перепочинок". Жінка з коромислом і відрами, зморена, присіла в спеку. Зате яка тут спека! Я теж починаю разом з нею задихатися від жару. А там, де фіолетові соняшники - дуже багато місячного світла" - ділиться відвідувачка.

Сміливо і гармонійно поєднувати кольори авторка навчилася не тільки завдяки власному чуттю кольору, а й народним гуцульським строям.

Зараз ви читаєте новину «"Кольори - як страви" - у Києві проходить виставка Галини Сови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі