середа, 18 квітня 2012 17:49

Колишній видавець Януковича читає художню літературу

Колишній видавець Януковича читає художню літературу

В національній бібліотеці ім. Вернадського зазначено, що мають книжки Віктора Януковича, які видавав столичний видавничий дім Дмитра Бураго. За каталогом бібліотеки 2006 році російською та українською видавали "Уряд України: перші 100 днів" автора Віктора Януковича та фотоальбом "З вірою, надією, любов'ю" за авторством Дмитра Табачника. Збірка фотографій про Віктора Януковича містить 132 сторінки. В 2007-му в тому ж видавництві вийшла книжка "...І рік при владі: від кризи - до економічного зростання" за авторством В. Ф. Януковича. Теж двома мовами.

"Табачника я не видавав, - каже видавець Дмитро Бураго. - Януковича так, фотоальбом "З вірою, надією, любов'ю" теж я, а Табачника - ні. З Януковичем особисто не спілкувався. Нам принесли рукописи, ми здійснювали тільки підготовку та редагування текстів, які були запропоновані".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кокотюха: Як Янукович міг викласти свої думки, коли він не може прочитати текст із папірця?

За словами Бураго книжки не можна зараз купити, бо минуло багато часу.

"Не пам'ятаю скільки вони коштували. Стільки часу минуло. А у видавництві багато чого виходить, - пояснює Дмитро Сергійович. - Більше до мене не звертались. Чому? Навіть не знаю. Мені відомо, що вони до "Фоліо" звертались, багато в них видається літератури".

Каже, що не в курсі того, що Віктор Янукович передав майнові права на книжки, які видані у 2005-2010 роках ,донецькому товариству "Друкарня "Новий світ".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Забужко: гонораром Януковича влада показала, якими чорними сумами вона оперує

"Я не займаюсь політичною літературою дуже давно. Це швидше випадковий епізод. Ми видаємо в основному наукову та художню літературу. У мене немає ніякого бажання якимось чином видавати ці книжки і так далі. Це одноденки. Принаймні це книжки того часу, зараз вони вже не актуальні".

На запитання чи запам'яталось щось з книжок Януковича відповів: "Мене вражає тільки художня література".

Зараз ви читаєте новину «Колишній видавець Януковича читає художню літературу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі