неділя, 18 листопада 2018 22:41

"Коли побачили Ейфелеву вежу, були вражені кількістю металу" - письменник написав про мародерів у Чорнобилі

"Коли побачили Ейфелеву вежу, були вражені кількістю металу" - письменник написав про мародерів у Чорнобилі
Маркіян Камиш презентував книгу на фестивалі "Фронтера". Фото: Макс Тарківський

Український письменник Маркіян Камиш презентував повість "Чормет" на Міжнародному літературному фестивалі "Фронтера" у Луцьку.

Алік володіє приймальним пунктом чорного і кольорового металів, за сюжетом. Живе у селі Наливалівка на Київщині поблизу кордону із зоною відчуження, звідки йому приносять сировину.

"Зустрічався із чорнобильськими металістами багато разів, - розповідає автор. – Це люди, які мріють здати на метал усе. Зрізають ванни у покинутих квартирах, копають землю в пошуках кабельних комунікацій. Бачив навіть повалену водонапірну вежу, яку почали різати.

Якось показував металістам фото з подорожі до Парижа. Коли побачили Ейфелеву вежу, були вражені кількістю металу. Ці люди навіть рахували, скільки б отримали, якби здали на метал ядро землі.

Чормет – це місцева валюта. Отримані гроші мародери витрачають на горілку. Спиваються, бо бачать навколо лише пустку і деградацію. Станція була центром всесвіту в регіоні".

Книга вийшла у київському видавництві "Нора-друк".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Письменник презентував книгу в 101 українському місті

Маркіян Камиш протягом 8 років нелегально відвідує Чорнобильську зону. Дві свої попередні книги також присвятив цій місцевості. Роман "Оформляндія або прогулянка в Зону" переклали французькою та італійською.

Зараз ви читаєте новину «"Коли побачили Ейфелеву вежу, були вражені кількістю металу" - письменник написав про мародерів у Чорнобилі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі