четвер, 06 лютого 2020 09:54

Koktebel Jazz Festival повертається до моря

Koktebel Jazz Festival повертається до моря
Koktebel Jazz Festival планують провести у Скадовську.Фото: kp.ua

18-й джазовий фестиваль Koktebel Jazz Festival планують провести цьогоріч у Скадовську на Херсонщині.

Про це написав у Facebook глава Херсонської ОДА Юрій Гусєв, повідомляє Ліга.нет.

За його словами, підписання відповідного меморандуму про співпрацю організаторів фестивалю Джаз-Коктебель і місцевої влади відбудеться 14 лютого.

Після окупації Росією Криму організатори були змушені перенести фестиваль із Коктебеля.

Після вимушеного переїзду з Криму фестиваль 5 разів проходв під Одесою: двічі — у Затоці та тричі — у Чорноморську. Торік Koktebel Jazz Festiva провели в полегшеному варіанті "творчої дачі" на Трухановому острові в Києві.

Восени 2019-го оргкомітет фестивалю здійснив творчу експедицію, під час якої команда відвідала Херсон, Бердянськ, Коблево і в результаті вибрала Скадовську.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США скасували концерт російського джазмена, який виступав у Криму

Варто зазначити, що окупаційна влада Криму активно використовує бренд джазу в Коктебелі, тож наприкінці серпня там планують провести свій джазовий фестиваль.

Наприкінці серпня 2018-го в Чорноморську на Одещині втретє пройшов Koktebel Jazz Festival. До міста захід переїхав із Затоки Білгород-Дністровського району. Пошуки нового місця проведення фестивалю почалися ще 2014-го після російської анексії Криму.

Зараз ви читаєте новину «Koktebel Jazz Festival повертається до моря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі