понеділок, 22 січня 2018 12:01

Кокотюха пише новий роман про Червоного

Кокотюха пише новий роман про Червоного
Фото: kino-na-xati. Кадр з фільму "Червоний" 2017 року.

Письменник Андрій Кокотюха повідомив про продовження історичного роману "Червоний" на своїй сторінці у Facebook.

"Історія повстанського командира Української повстанської армії Данила Червоного завершена в першій книзі. Проте час показав – герої не вмирають, тим більше літературні. Цей персонаж з`явився спершу в романі "Чорний ліс" як епізодичний. Потім у романі "Біла ніч" – як повноцінний, але не першого плану. Новий роман про Червоного буде. Поява продовження була лише питанням часу. Читачі вимагають від мене наступної книги. А хто я такий, щоб ігнорувати?", - каже Кокотюха.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явився видовищний тизер фільму "Крути 1918"

Перша частина серії розповідає про воїна УПА Данилу Червоного. Потрапляє у ГУЛаГ в 1947 році. Має боротися з кримінальними ватажками та начальником табору за своє виживання. Підіймає повстання в намірах утекти з-за грат. Нова книжка буде називатися "Червоний. Без лінії фронту". Повторює назву приквелу фільму "Червоний", який почали знімати в кінці 2017 року на Тернопільщині.

Однак роман не буде продовжувати сценарій стрічки. Розкаже історію становлення Червоного на шлях боротьби УПА. Антагоніст книги чекіст Юрій Дорош повідомить про протистояння повстанців із радянськими диверсантами. Буде історія про те, як Данила заманили в пастку і відправили до табору ГУЛУГу. Окрема частина присвячена втечі Червоного з каторги. Книга охопить період з 1935 по 1945 рр.

Роман "Червоний. Без лінії фронту" вийде в 2019 році одночасно з релізом однойменного фільму.

Фільм "Червоний" 2017 року режисера Зази Буадзе за сценарієм Андрія Кокотюхи зібрав за сім тижнів прокату три мільйони гривень. Подивились понад 46 тисяч глядачів. Знімальна група вже почала роботу над приквелом фільму "Червоний. Без лінії фронту". Бюджет оцінили в 43,9 млн грн. Половину грошей надає Держкіно.

Зараз ви читаєте новину «Кокотюха пише новий роман про Червоного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі