середа, 07 грудня 2011 13:38

Книгу Василя Базіва політики розбирали по два примірника
9

Фото: Фото: Наталя Чубенко

6 грудня у великому залі столичного готелю "Україна" екс-заступник голови президентської адміністрації Василь Базів презентував свій роман "Хрест". Книжка вийшла у харківському видавництві "Фоліо" 1,5 -тисячним накладом.

На презентації зібралося понад 50 літературознавців і політиків. Вони сиділи за столами, застеленими білими скатертинами. На кожному стояло по 4 книжки Василя Базіва. Їх одразу розібрали, дехто із гостей ховав до портфелів по два примірника.

"Цей роман — мій перший художній твір. Раніше за літературу не брався, бо не вистачало часу. Писав "Хрест" майже три тижні, але матеріал накопичував усе життя. Рукопис надіслав одразу у кілька видавництв. Першим відгукнулося "Фоліо", - розповів Василь Базів на презентації.

Події роману розгортаються в Галичині 60-их роках минулого століття. У підкарпатському селі ленінці скидають із церкви хрест. Ця акція викликає народне повстання.

"Був першим читачем цього роману. Прочитав його за одну ніч. Дуже сподобався опис, як танкові війська оточила коров'яче стадо. Хтось із Москви сказав, що там ховаються бандерівці. Мені це нагадало моє дитинство. У горах випав метеорологічний зонд. Війська тоді оточила 20-кілометрову зону, думали, що на парашутах приземлилися шпигуни. Ніколи не думав, що Василь Андрійович зможе так талановито, образно і проникливо це відтворити", - сказав колишній віце-президент НТКУ Володимир Кметик.

"Роман було цікаво читати, але перша частина сподобалася більше. Все починається дуже вдало, інтрига захоплює з першого рядка. Перша частина — це художній твір, а друга починає жити за законами публіцистики. Недобру гру з автором зіграв радянський розвідник Судоплатов. Василь так захопився цим персонажем, що почав виводити його історію на передній план. Через це почалося руйнування художнього розвитку сюжету", - поділився своїми враженнями про книгу академік Микола Жулинський.

Зараз ви читаєте новину «Книгу Василя Базіва політики розбирали по два примірника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі