середа, 24 жовтня 2012 12:05

Книги із зображенням цигарок повернули на полиці

 
Вчора тимчасово з продажу книгарня "Є" зняла книгу Шкляра, Скрябіна, Конан Дойля та інші, на обкладинках яких було зображення цигарок. Зараз вони повернуті на полицю і доступні для продажу.

"З неофіційних джерел я отримала інформацію, що можуть бути перевірки контролюючих органів і великі штрафи. А це доволі велика сума  - від 30 до 50 тисяч гривень", - каже Катерина Федоренко, директор мережі ТОВ "Книгарня Є". - "Вчора ж я відправила запит у виконавчий орган захисту прав споживачів. До сих пір чекаємо на відповідь. Проте всі книги ще вчора повернули на полиці. Думаю це неприпустимо, що люди не матимуть доступ до цих книг".

Згідно нового Закону про заборону реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів можуть оштрафувати книгарні. Щоб уникнути проблем, їм доведеться зняти з продажу книжки, на яких є фотографії з цигарками.

Наприклад, "під загрозою" роман Василя Шкляра "Залишенець" - на її на звороті фото автора з цигаркою. Книжка Максима Кідрука "Навіжені в Мексиці" - один з намальованих героїв тримає цигарку та книжка Олени Печорної "Грішниця", де на обкладинці героїня з цигаркою.

Зараз ви читаєте новину «Книги із зображенням цигарок повернули на полиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі