Ексклюзиви
вівторок, 01 грудня 2020 00:45

Книга Жадана вийшла італійською

Книга Жадана вийшла італійською
Роман Сергія Жадана "Інтернат" про російсько-українську війну переклали італійською. З`явиться в книгарнях на початку грудня. Фото: dsnews.ua

Роман Сергія Жадана "Інтернат" вийшов італійською. Став першим перекладеним художнім твором в Італії про російсько-українську війну на Донбасі.

35-річний Паша викладає українську мову в школі на сході України. Сусіднє місто окуповують. Повинен поїхати туди та забрати племінника з інтернату, якого, цілком можливо, вже немає. Паша спізнюється на останній автобус, тому йде через болота та блокпости, зустрічає сепаратистів, за сюжетом.

"Збройний конфлікт на сході України зацікавить італійського читача, хоча для повного розуміння тексту слід мати бодай мінімальну політичну і навіть літературну обізнаність, - каже одна з перекладачок книги, літературознавиця-славістка Джованна Броджі. - Безумовно, це не традиційна книжка про війну, як хтось може стереотипно уявляти сторони конфлікту, де відомо, хто проти кого воює. Тут немає чіткого поділу на поганих і хороших. У творі присутня війна, однак головна тема роману – не війна сама по собі, а спільна людська трагедія, яка стосується всіх".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гурт "Жадан і Собаки" презентували гострополітичну пісню "Вова"

За її словами, одним із проблематичних моментів перекладу став вибір назви. В італійській немає точного відповідника слову "інтернат". Книжка під заголовком Il Convitto з'явиться в книгарнях на початку грудня.

Півтори тисячі примірників випустить римське видавництво Voland Edizioni. Раніше переклало "Ворошиловград" і "Месопотамію".

Сергій Жадан і Катерина Калитко візьмуть участь у вечорі Пауля Целана - німецькомовного поета з Чернівців.

Захід проводить Австрійський культурний форум у Києві. Початок - 3 грудня о 19:00 у Довженко-Центрі на Сцені 6.

Зараз ви читаєте новину «Книга Жадана вийшла італійською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі