четвер, 15 листопада 2018 18:26

Книга українця отримала британську літературну премію

Книга українця отримала британську літературну премію
Книга українського письменника Сергія Плохія "Чорнобиль: Історія трагедії" отримала британську літературну премію. Книгу українця обрали із більш ніж 200 книг, які подавали на приз Baillie Gifford. ФОТО: rbc.ua

Книга українського письменника Сергія Плохія "Чорнобиль: Історія трагедії" отримала британську літературну премію Baillie Gifford Prize. Про це повідомили в інтернет-виданні The Guardian.

Церемонія відбулася 14 листопада. Книгу українця обрали із більш ніж 200 книг, які подавали на приз Baillie Gifford.

Голова комітету суддів премії Фіамметта Рокко заявила, що книга Сергія Плохія є "безпрецедентною розповіддю вже відомої катастрофи. Це історія жахів про політичний цинізм і наукове невігластво, в якій світ врятував лише героїзм і удача".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ілюстраторка з США подарувала свої роботи музею Франка

Книгу відзначили за аналіз геополітичної картини та чинників, що призвели до ядерної катастрофи в 1986 році, сильне зображення деталей і моральний посил.

Український письменник отримав грошову винагороду в 30 тисяч фунтів стерлінгів.

Український ПЕН-клуб оголосив претендентів на премію імені Юрія Шевельова. Нею відзначають найкращу українську книжку есеїстики року.

Зараз ви читаєте новину «Книга українця отримала британську літературну премію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі