четвер, 15 листопада 2018 14:02

Ілюстраторка з США подарувала свої роботи музею Франка

Американська ілюстраторка українського походження Валерія Соколова подарувала свої роботи літературно-меморіальному музею Івана Франка у Львові.

За них художницю удостоїли титулу одної з кращих ілюстраторок світу. 2017-го році вона перемогла у конкурсі "Золоте перо".

"Це були ілюстрації до книги Івана Франка "Коли Ще Звірі Говорили" видавництва "Старого Лева". На конкурс теба було подати 6 ілюстрацій – обкладинка та сторнікові ілюстрації. Я надіслала принти, які пізніше після конкурсу мені повернули, надіславши їх до Львова. У своїх роботах я зосереджуюсь на ілюструванні класичних і сучасних казок для дітей. Цікаво створювати ілюстрацій, які існують, як "вікна" у світ казок, тим самим відкриваючи їхню таємницю для юних читачів через моє мистецтво", - каже Валерія Соколова.

Автор: starylev.com.ua
  Ілюстрації художниці Валерії Соколової
Ілюстрації художниці Валерії Соколової

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щоб бути гарним ілюстратором, треба любити три речі: книжки, дітей і малювати - Анна Сарвіра

Художниця народилась у Львові, зараз живе і працює в США. У Міському університеті Нью-Йорка викладає ілюстрацію, типографіку та дизайн. Американські критики порівнюють її роботи з класичними картинами художників Альбрехта Дюрера та Ієроніма Босха.

Автор: starylev.com.ua
  Ілюстрації художниці Валерії Соколової
Ілюстрації художниці Валерії Соколової

"Буває, що ілюстрації дозволяють розповісти про оповідання більше, ніж текст. Особливо для малих дітей, які ще не вміють читати. Вони сприймають казки за допомогою ілюстрацій. А також читачі, які не володіють мовою автора. Я наповнюю свої малюнки невеликими прихованими образами для найбільш уважного глядача. Тут сидить божа корівка, там простує жучок, тут лізе равлик - все переплітається і вбирається в тканину кожної книги. Я намагаюся наздогнати швидкі моменти життя - наприклад, намалювати музику чи вітер - і надати їм візуальної форми", - каже ілюстраторка.

Роботи ілюстраторки з Києва Ганни Сарвіри демонстрували разом із творами 75 кращих митців.

Зараз ви читаєте новину «Ілюстраторка з США подарувала свої роботи музею Франка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі