середа, 14 березня 2012 19:08

Книга російських фантастів застерігає від наслідків повсюдної толерантності

Книга російських фантастів застерігає від наслідків повсюдної толерантності
Ілюстрація до книги

В Росії презентували збірку фантастики "Нещадна толерантність". Визнані майстри фантастики й молоді автори зібралися під однією обкладинкою, щоб повідати читачам, чим загрожує надлишок політкоректності.

Основна проблема, піднята авторами, пов'язана з "повсюдною пропагандою ліберальних цінностей в сучасному суспільстві".

Читачеві пропонують подумати про те, чи не призведе "тотальна терпимість" людство в такий світ, де слова "мати" і "батько" заборонені, а традиційні відносини між чоловіком і жінкою вважаються дикістю й варварством.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У романі Михайла Бриниха про апокаліпсис мерці їдять живих

У світ, де навала інших культур та ідеологій підминає під себе гостинних господарів. У книзі піднімається питання: чим це може загрожувати державі і суспільству?

Ще задовго до виходу збірка "Нещадна толерантність" була піддана критиці з боку гей-спільноти, яка вважає, що дана книга навряд чи продемонструє позитивний вектор одностатевої любові й покаже кращі сторони ідеї терпимості.

Дійсно, в одному з текстів, що увійшли до збірки, описується світ, де превалюють одностатеві шлюби, а традиційна сім'я вважається відмерлим анахронізмом. В іншому оповіданні автор показує суспільство, де будь-які статеві відхилення визнані нормою, психологи радять не приховувати їх, щоб не травмувати психіку. Люди ж "традиційної" сексуальної орієнтації навпаки змушені приховувати її.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книгу Андрія Любки видали в Австрії

За тематикою розповіді в збірнику поділені на дві частини: "Райдужне майбутнє" - про толерантність по відношенню до сексуальних відхилень і "Гості дорогі" - про можливі наслідки надмірної терпимості до агресивного вторгнення чужих культур в середовище, яке має власні традиції.

Зараз ви читаєте новину «Книга російських фантастів застерігає від наслідків повсюдної толерантності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі