пʼятниця, 01 вересня 2017 12:57

Кличко заборонив проводити ГОГОЛЬFEST у Театрі на Подолі

Кличко заборонив проводити ГОГОЛЬFEST у Театрі на Подолі

Фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST-2017 не зможе провести частину програми на сцені столичного Театру на Подолі. Про це повідомляє cultprostir.

Організатори фестивалю зазначили, що всі події, заплановані на цій локації, перенесуть на інші майданчики. Де саме вони проходитимуть, стане відомо найближчими днями.

"Ми билися до останнього, просили тимчасовий дозвіл на використання простору Театру на Подолі. Сьогодні нам повинні були видати результати експертизи, що це абсолютно безпечне місце. Але через високу активність організації "Громада Андріївського узвозу" Віталій Кличко особисто заборонив заходити ГОГОЛЬFEST у Театр на Подолі, щоб не провокувати цих борців за скріпи", – розповідає засновник фестивалю Влад Троїцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вдруге відбудеться театральний фестиваль "Кіт Ґаватовича"

"Не входили в полеміку з приводу естетичної складової будівлі театру, а говорили про те, що це єдиний добре обладнаний театральний майданчик у усій Україні, – говорить Троїцький. – Цікаво, чому вони виступають саме проти Театру на Подолі, адже в Києві так багато місць, не введених в експлуатацію. Якщо вони так борються за безпеку, нехай зайдуть у театр опери і балету, театр імені Франка чи на вертолітний майданчик і перевірять там систему евакуації та безпеки взагалі. Думаю, тоді довелося б закрити все".

Європейську програму ГОГОЛЬFEST-2017 створювали спеціально під локацію Театру на Подолі. Зараз, менше, ніж за тиждень до початку фестивалю, організатори змушені переносити події на інший майданчик. Розглядають нещодавно відкриту "Сцену 6" у Центрі Довженка. Щоб провести там європейські вистави, доведеться зміщувати всю українську театральну програму.

"Це збільшує бюджет, адже, щоб провести заплановані спектаклі на "Сцені 6", потрібно адаптувати цей простір, ставити додаткову техніку. З деякими проектами буде складно", – сказав Влад Троїцький.

"Громада Андріївського узвозу" бореться за знесення будівлі Театру на Подолі, вважаючи, що вона псує зовнішній вигляд історичної частини Києва.

Зараз ви читаєте новину «Кличко заборонив проводити ГОГОЛЬFEST у Театрі на Подолі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі