вівторок, 12 березня 2019 14:39

Київський театр отримав нового художнього керівника

Київський  театр отримав нового художнього керівника
Ксенія Ромашенко стала новим директором-художнім керівником театру "Золоті ворота" www.facebook.com

Оголосили результати конкурсу на заміщення посади директора-художнього керівника київського театру "Золоті ворота". Його очолила Ксенія Ромашенко.

Режисерка народилася в Бахчисараї, Крим. У 2008 році закінчила Київський національний університет культури і мистецтв. У 2008-2014 була керівником і режисером незалежного театру "Відкритий погляд". З 2014 - завідувачкою трупи театру "Золоті ворота". З 2017 викладає в КНУ культури і мистецтв.

"Маю величезне бажання очолити театр "Золоті ворота", - написала Ксенія у своєму мотиваційному листі на конкурс. - Щоб він продовжував розвиватися, розширюючи можливості українського театру як у столиці, регіонах, так і за кордоном. Піднімати гострі, соціальні і актуальні питання. Бути осередком молодих, талановитих, амбітних людей, які мають вільні погляди та ідеї. Створення міжнародних копродукцій, розширення партнерських зв'язків, художні пріоритети, чітка репертуарна стратегія, відкриття нових театральних імен, робота з кращими режисерами, фестивальна та гастрольна діяльність – це моя мотивація. Для мене театр "Золоті ворота" - це шанс реалізувати творчі проекти та завдання!"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відбулось вручення Шевченківської премії

У 2014-2018 роках театр "Золоті ворота" очолював чоловік Ксенії, режисер Станіслав Жирков. В січні 2019 року виграв конкурс на посаду керівника Театру драми і комедії на лівому березі Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «Київський театр отримав нового художнього керівника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі