вівторок, 05 липня 2011 16:45

Київська Оперета вимагає реконструкції перед "Євро-2012" - Бригинець

Київська Оперета вимагає реконструкції перед "Євро-2012" - Бригинець

Київський національний академічний театр оперети може зробити прорив в культурному просторі, але це не можливо, поки влада діє згідно з установкою мера Черновецького: "Навіщо нам ці театри?".

Про це заявив голова комісії Київради з питань культури та туризму Олександр Бригинець після відвідання урочистостей присвячених закінченню 76-го театрального сезону в Національній опереті.

"Театр вже може зробити прорив, але йому не вистачає декількох моментів. По-перше, це належного фінансування заробітних плат у відповідності до статусу театру. Питання заслуженого підняття ставки єдиному в Україні театру Оперети не вирішується протягом років. Залишається віддати належне колективу театрального закладу, який відданий своїй справі і поки не залишає Оперету в цьому скрутному становищі, хоча отримує в півтора-два рази меншу зарплату, ніж працівники інших національних академічних театрів", - зауважив Бригинець.

Депутат наголосив, що з ким би з чиновників він не спілкувався, всі говорять, що вони відвідують і люблять Оперету, але поруч з цим, на жаль, їхня любов одностороння – можновладці не роблять нічого для покращення становища театру.

"По-друге, театр вимагає реконструкції і добудови, що дозволить колективу працювати в зручних умовах. Крім того, Оперета як і Київська фортеця – найближчі культурні об'єкти біля головної футбольної арени "Євро-2012" – стадіону "Олімпійський" - тому влада повинна докласти максимум зусиль, щоб у стислі строки провести реконструкцію театру, а не економити на візитівках Києва", - заявив Бригинець.

"На жаль, замість реконструкції театру Оперети та підтримки Київської фортеці, влада витрачає шалені гроші на фарбування фасадів будинків на прилеглих до стадіону територіях", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Київська Оперета вимагає реконструкції перед "Євро-2012" - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі