четвер, 02 лютого 2012 17:57

Київська художниця малює голих зв'язаних жінок
16

Фото: Фото: Ольга Камєнєва

1 лютого у столичній "Mironova Gallery" відкрили виставку 27-річної київської художниці Анни Валієвої "Актуальні зв'язки". Свої картини намалювала на синтепоні емаллю. На них оголені жінки з перев'язаним у неприродних позах тілом. Це показує традицію японського мистецтва еротичного зв'язування "шибарі".

"Раніше його використовували для поневолення ворогів. Зараз "шибарі" збереглося як прекрасне еротичне дійство, - каже художниця. - Хоча мої героїні сковані у рухах, насправді вони вільні. Бо свобода — це чесність перед собою і усвідомлення власних бажань. У мегаполісі жінка затиснута, знаходиться у боротьбі за прибуток, змагається з чоловіками. Мистецтво "шибарі" дозволяє жінці знайти внутрішню свободу, свою сутність, розкрити блоки джерел жіночої енергії, через які ми втрачаємо жіночність".

Свої картини Анна Валієва малює на підлозі. Фарби наносить не основою пензля, а держаком. Щоб передати темніший відтінок, більше натискає на матеріал. Каже, завдяки синтетичним матеріалам такі картини краще зберігатимуться ніж полотна олійними фарбами.

Виставка триватиме до 15 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Київська художниця малює голих зв'язаних жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі