Ексклюзиви
четвер, 19 травня 2011 16:25

Киянам показують ляльок за 6 тисяч євро
22

Фото: Фото: Тарас Подолян

18 травня у столичному Українському домі відкрився салон авторської ляльки "Київська казка". Майстри з Німеччини, Франції, Італії, Іспанії, Голландії та України показують тут свої вироби.

"Я роблю ляльки всього 4 місяці. До того малювала та ліпила, а тепер навчилася це поєднувати", - розповіла Яковлєва Валентина з Харкова.

Вона разом з донькою Віолетою представила на виставці 5 ляльок.

"Я їх роблю, а донька шиє костюми. Натхнення приходить вночі, коли всі лягають спати. Кожного дня займаюся виготовленням ляльок до 4 ранку", - додала вона.

Найбільше відвідувачів збирається біля стендів закордонних учасників.

"За кордоном для виготовлення ляльок використовують лімурський фарфор. Це — найкраща імітація людської шкіри. Нашим майстрам такі матеріали не по кишені", - перешіптувалися майстри на виставці.

Майстриня Сильвія з Мюнхену привезла на виставку 2 ляльки — мадам Помпадур та Фантазію.

"Над кожною працювала по 2 місяці кожного дня. Сама робила все — ліпила фігурку, розфарбовувала, шила одяг. Вже зараз мені дають за кожну по 6 з половиною тисяч євро, але я не поспішаю продавати. Планую виставити їх ще на кількох виставках", - розповіла вона. .

Виставка працюватиме до 22 травня. Вхідний квиток коштує 40 грн.

Зараз ви читаєте новину «Киянам показують ляльок за 6 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі