неділя, 27 вересня 2015 20:06

Кіновечір: 3 фільми про вчених, які "хворі" наукою

Кіновечір: 3 фільми про вчених, які "хворі" наукою
Фото: marigva.com

Для деяких вчених наука - це не просто справа всього життя, а й саме життя. І впустити в це життя інших людей буває дуже складно. Пропонуємо вашій увазі три фільми про геніальних вчених, які по-справжньому "захворіли" наукою. Ці картини гідно оцінили не лише глядачі, а й кінокритики - кожна з них була удостоєна престижних нагород.

Ігри розуму / A Beautiful Mind (2001)

Математичний геній Джон Форбс Неш-молодший присвятив своє життя захоплюючим дослідженням у галузі теорії ігор. Але не менш захоплюючими були і його стосунки з жінками - про ці дві сторони його життя і розповідає цей фільм з Расселом Кроу і Дженніфер Коннелі в головних ролях.

У 2002 році фільм був удостоєний одразу 4 статуеток Оскар.

Гра в імітацію/ The Imitation Game (+2014)

Знятий за мотивами книги Ендрю Ходжеса "Алан Тюрінг: Енігма" ("Alan Turing: The Enigma", 1992) фільм розповідає про кар'єрний зліт і падіння англійського математика і логіка Алана Тюрінга. Його гострий розум допоміг зламати код Enigma під час Другої світової війни, але навіть найгеніальніші вчені не здатні наперед прорахувати всі удари долі, які чекають їх на життєвому шляху.

Всесвіт Стівена Хокінга / The Theory of Everything (2014)

Фільм знайомить глядачів з англійським фізиком-теоретиком Стівеном Хокінгом і розповідає про його стосунки з дружиною. Життя людини, яка вивчала теорію виникнення світу в результаті Великого вибуху, а також теорію чорних дір, не менш вражаюче, ніж його наукові дослідження.

Виконавець головної ролі Едді Редмейн був нагороджений Оскаром.

Зараз ви читаєте новину «Кіновечір: 3 фільми про вчених, які "хворі" наукою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі