неділя, 21 січня 2018 22:12

Кіностудія ім. Довженко може стати російською

Кіностудія ім. Довженко може стати російською
Українська кіностудія може перейти росіянам. Фото: 24 канал

У Національній кіностудії ім. Довженко заявили, що частина її землі мають намір передати компанії "Трансбуд", заснованої російської "Роснефтью".

На кіностудії повідомили, що київська влада видала дозвіл на виділення ділянки ТОВ "Трансбуд" 12 грудня 2017 року, повідомляє Styler.

"На комісії Київської міської ради були присутні представники кіностудії, які були категорично проти відчуження землі. Спочатку депутати прислухалися до аргументів користувачів землі і не підтримали виділення ділянки ТОВ" Трансбуд ", але після того як представники кіностудії пішли з засідання, депутат Владислав Михайленко підняв питання про переголосування, і врешті-решт рішення було прийнято", - відзначили в кіностудії.

На Довженка додали, що компанія "Трансбуд" хоче отримати земельну ділянку, яка знаходиться в межах площі, яку кіностудія отримала ще в 1952 році. У кіностудії акцентують, що згідно з інформацією, отриманою через сервіс YouControl, ТОВ "Трансбуд" є кіпрською компанією, заснованою "Роснефтью".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сергій Параджанов навчався у Олександра Довженка

У 2018 році Національною кіностудії імені Олександра Довженка виповниться 90 років. У зв'язку з річницею кіностудію вирішили модернізувати, забезпечити технічне переоснащення і створити на її базі музей кіно.

Зараз ви читаєте новину «Кіностудія ім. Довженко може стати російською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі