четвер, 10 січня 2019 19:28

КіноМесники святкують ювілей

КіноМесники святкують ювілей
Wikipedia

Студія Marvel, відома екранізаціями коміксів, з нагоди 10-річчя випустила постери з героями та лиходіями свого кіновсесвіту.
На одному плакаті представлені усі супергерої: Халк, Тор, Доктор Стрендж, Залізна людина, Капітан Америка, Пантера, Вартові Галактики, команда Месників та інші. На іншому — їх противники, зокрема, Червоний Череп, Хела, Локі, поки що не переможений Танос та інші. Щоправда, на постері із героями відсутня Людина-павук. Marvel Studios конфліктують за права на персонажа із Sony Pictures.

Головна ідея кіновсесвіту полягає в тому, що фільми про різних супергероїв об'єднали в одну сюжетну лінію. Для компанії це вигідно з фінансової точки зору - складно дивитися одну стрічку, не подивившись попередню.
Першим фільмом компанії став "Залізна людина" 2008-го. Розповідає про винахідника-мільйонера Тоні Старка, який розробив костюм-зброю. Завдяки технології він починає боротьбу проти злодіїв. Головного героя зіграв Роберт Дауні-молодший.
У тому ж році відбулася прем'єра "Неймовірного Халка" із Едвардом Нортоном. Стрічка пояснює, що персонаж з'явився в результаті експериментів. Хоча через конфлікт із актором надалі роль віддали Маркові Руффало.
2011-го кіновсесвіт доповнили персонажі Тор, Капітан Америка та Зимовий солдат "Бакі". Стрічки пояснюють походження героїв, їх історію: Тор, бог грому із скандинавської міфології; Капітан Америка/Стівен Роджерс — американський військовий, після перемоги у Другій світовій був у штучній комі протягом 70 років, просинається в наші дні.
Перша поява команди Месників відбулася 2012-го в однойменній кінокартині. Агенти Щ.И.Т - організація захищає людство від зовнішніх та внутрішніх ворогів - намагаються піймати підступного Локі, який хоче завоювати Землю. До команди приєднуються Залізна людина та Халк, а пізніше — Тор. Супергерої перемагають загарбників з іншого світу.
Після знайомства основних персонажів між собою, в подальших фільмах є багато посилань на минулі події та ті, що відбуваються паралельно. З'являються нові герої та злодії: команда Вартових Галактики, Людина-мураха, Доктор Стрендж, Людина-павук. Після титрів кожного із фільмів є додаткові сцени, які підводять до кульмінації сюжету кіновсесвіту — її втілили у стрічці 2018-го "Месники: Війна нескінченності".
У команду Месників входять усі супергерої із всесвіту Marvel, щоб побороти злодія Таноса. Він хоче знищити пів планети, хоча персонаж постає дуже складним. Постає розумним і добросердечним чоловіком, і навіть масовий геноцид планує із благородних цілей.
Розв'язка очікується в "Месники 4". Прем'єра в Україні запланована на 25 квітня поточного року.
Окрім того, має ще вийти продовження історії Людини-павука та з'явитися новий персонаж — Капітан Марвел.
Кіновсесвіт Marvel займає перше місце в списку найбільш прибуткових серій фільмів із загальними зборами понад $ 13 млрд, а картини "Месники" і "Месники: Ера Альтрона" посідають п'яте і сьоме місця в списку найкасовіших фільмів за всю історію кінематографу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали новий трейлер найочікуванішого фільму про супергероїв

Продукція студії Marvel настільки успішна, що їй вибачають і багато грубих порушень, наприклад, плагіат. Так, компанія піддивилася у свого конкурента DC образ головного злодія Таноса. При цьому, його зовнішній вигляд сильно схожий на персонажів всесвіту комп'ютерних ігор Warckraft компанії Blizzard. Також Marvel "здерла" у DC таких важливих персонажів, як Соколине око - Зелена стріла у DC, Альтрон — Брейніак, Людина-мураха - Атом. Навіть лідер Месників, Залізна людина, Marvel, має дуже багато спільного із Бетменом , DC, хоча й з'явилася на 10 років пізніше за "дісішного" лідера.
До слова, кульмінаційна "Війна нескінченності" має максимально багато плагіату зі світу Warckraft. Починається він із першої хвилини стрічки — помічник Таноса має ідентичні вигляд та ім'я ігрових Мерзенних.

Зараз ви читаєте новину «КіноМесники святкують ювілей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі