субота, 14 квітня 2018 21:45

Кінокритик порадив, які фільми варто не пропустити у квітні

Кінокритик порадив, які фільми варто не пропустити у квітні
Кадр з фільму "Нелюбов". Бабусю не засмутило зникнення її онука. Думає, що донька хоче її розчулити, щоб змусити переписати на себе будинок. Фото: Интересант

Кінокритик Олександр Гусєв назвав 6 найкращих фільмів, які показують в українських кінотеатрах у квітні.

"Марія Магдалина"

Марія Магдалина - одна з перших проповідниць християнства. Існує думка, що вона була дружиною Ісуса Христа.

"Австралійський режисер Гарт Девіс, відомий за дебютним фільмом "Лев", вирішив зробити незвичний акцент у євангельській оповіді. Показав, що у становленні християнства певну роль зіграла представниця простолюддя. І чи не вперше в історії жінка отримала право на висловлення власної позиції", - пише Гусєв.

Головну роль виконала Руні Мара. Ісуса Христа зіграв Хоакін Фенікс.

"Роден"

У центрі фільму - життя французького скульптора Огюста Родена, його стосунки з цивільною дружиною Розою Бьоре та ученицею і коханкою Камілою Клодель.

"Режисер стрічки Жак Дуайон показав скульптора як митця, для якого романтичні пориви є джерелом натхнення. А жінки, що стали об'єктом його уваги, виявляються жертвами, яких Роден кидає на вівтар свого мистецтва", - каже кінокритик.

"Жага смерті"

Стрічка розповідає про чесного і успішного чоловіка, чию дружину вбили бандити, які вдерлися до будинку. Розуміє, що поліція не збирається карати винних, тому бере правосуддя у свої руки. Роль "месника" виконав Брюс Вілліс.

Фільм зняв американський режисер Елай Рот. 2005-го його фільм жахів "Хостел" заборонило показувати Міністерство культури. Другу частину трилера у 2009 році "зарубала" Національна комісія з питань моралі. Тепер, коли Мінкульт зосередився на протистоянні російському кіно, а Нацкомісію розпустили, фільми Рота почали показувати в Україні.

"Жага смерті" є ремейком знятої в 1974-му році однойменної картини Майкла Віннера, яку зняли за романом Брайана Гарфілда.

"Нелюбов"

У російського подружжя, яке перебуває на межі розлучення, зникає син. Те, що дитина не повертається зі школи, не помічає жоден з батьків. Кожен із них зайнятий власними турботами. Страшну звістку дізнаються від вчительки, яка телефонує до матері щодо відсутності учня на уроках.

"Фільм можна сприймати як діагноз, який режисер Андрій Звягінцев ставить російському суспільству. Росія страждає не стільки від безглуздих амбіцій і свавілля, скільки від нестями, патологічної душевної тупості", - каже Гусєв.

"П'ята терапія"

Фільм режисерки Аліси Павловської є реконструкцією життя одеського актора, журналіста та поета Стаса Домбровського - колишнього наркомана та злочинця. У фільмі зіграв сам себе. Сюжет стрічки створили на основі його автобіографічних Facebook-постів.

"Стрічка розповідає щось більше, ніж історію про наркотичну залежність, - пише кінокритик. - Показує, що якщо не в наших силах остаточно вигнати демонів насильства і саморуйнування, ми здатні навчитися тримати їх у вузді".

"Проект "Флорида"

Драматична комедія розповідає про життя, яке вирує у дешевому мотелі поблизу парку розваг. Кімнати винаймають переважно молоді матері-одиначки. Щоб утримувати дітей, важко працюють. Натомість діти, попри фінансову скруту, пізнають всі радощі життя, граються і досліджують світ.

"Фільми режисера Шона Бейкера можна вважати зразковими творами американського мистецтва. Замість оспівування успішних, благочестивих і героїчних громадян зосереджений на затвердженні людської гідності, цінності існування тих, хто зневірився, опустив руки".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Покажуть фільм, сюжет якого будуть змінювати глядачі

У квітні в прокат виходять 5 українських фільмів - "Тримай біля серця", "Січень-березень", "П'ята терапія", "Зрадник" та "Чорний козак".

Зараз ви читаєте новину «Кінокритик порадив, які фільми варто не пропустити у квітні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі