пʼятниця, 18 жовтня 2019 17:06

Катерина Кухар стане прототипом головної героїні мультфільму

Катерина Кухар стане прототипом головної героїні мультфільму
Катерина Кухар стане прототипом Мавки Фото: pravda.com.ua

Прима-балерина Національної опери Катерина Кухар стане прототипом головної героїні мультфільму "Мавка. Лісова пісня". Балерина подарує їй свою пластику.

Кухар зніметься у відеореференсах, на основі яких художники оживлятимуть анімаційну Мавку. Це перший випадок в українській анімації, коли до відтворення рухів персонажів мультфільму залучать артистку балету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виконають мелодії, зібрані Лесею Українкою

"Мавка прийшла до нас із давніх українських міфів. Геніальна Леся Українка назавжди зробила її символом непереможного кохання. І надихнула інших митців на безліч творів про неї. Сьогодні Мавка – це цілий магічний Всесвіт. У балеті Мавка – це міфічна лісова істота, яка несе світу чистоту бажань, дій і думок. Вона живе серцем і вміє кохати та навіть вибачати за зраду. Сьогодні легендарна "Лісова пісня" – це наш діамант як у літературі, так і в балеті. Я завжди із задоволенням танцюю цю партію", – розповідає Катерина Кухар.

Про початок нової співпраці оголосили на фестивалі Ballet Open Space в Оперному театрі у день постановки балету "Лісова пісня", у якому Катерина традиційно виконує партію Мавки.

Попередня дата релізу мультфільму запланована на 2021-й. Перший тизер стрічки привернув увагу на міжнародних фестивалях і кіноринках. Станом на вересень 2019-го його переглянули майже 14 млн глядачів.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Кухар стане прототипом головної героїні мультфільму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі