субота, 27 березня 2021 13:30

Картину Ван Гога, яку не бачили 133 роки, продали за рекордну суму

Картину Ван Гога, яку не бачили 133 роки, продали за рекордну суму
"Вуличну сцену на Монмартрі" Ван Гог написав у 1887 році. Відтоді вона зберігалася у приватних колекціях. Фото: Sothebyʼs

У Парижі на аукціоні Sothebyʼs за рекордну суму продали картину Вінсента Ван Гога "Вулична сцена на Монмартрі". Її оцінювали у 8 млн. євро. Придбали за 13,09 млн. євро.

Аукціон проводили в Парижі в онлайн-режимі. За картину під час торгів боролися двічі, повідомляє ВВС.

Представники аукціонного дому заявили, що ценайдорожча картина голландського митця з усіх, що коли-небудь продавалися у Франції.

"Вуличну сцену на Монмартрі" Ван Гог написав у 1887 році. Довгий час вона належала французькій родині.

"Цікаво те, що це картина Ван Гога, яку ніхто не бачив відтоді, як вона зійшла з його мольберта. Вона майже завжди перебувала у приватних колекціях, її бачила обмежена кількість людей", — розповів експерт Мартін Бейлі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дрони зобразили картини Ван Гога і встановили світовий рекорд

Він пояснив, картина цікава тим, що це перехідна робота між голландськими роками Ван Гога, коли він писав у темних, землистих тонах, і яскравими роботами, які він створював у Провансі.

17 березня 1901-го в Парижі розпочалась виставка 71-єї роботи голландського художника Вінсента ван Гога. Експресивні картини стали сенсацією у світі мистецтва. 11 років перед цим, мало кому відомий художник ван Гог покінчив життя самогубством. За життя продав лише 1 роботу. У 1987-му на аукціоні його картина "Соняшники" були продана майже за $40 млн. За життя художник виставляв лише кілька робіт в Парижі та Брюсселі, однак не здобув визнання. Слава прийшла лише після паризької виставки 1901-го, коли він був визнаний як майстер-постімпресіоніст. У наступні десятиліття слава росла і нині його картини визнані в усьому світі шедеври.

Зараз ви читаєте новину «Картину Ван Гога, яку не бачили 133 роки, продали за рекордну суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі