Ексклюзиви
понеділок, 27 червня 2022 11:57

Картини українських художників продають в Каліфорнії – на них страшні сюжети
10

Близько 140 робіт українських художників представили на виставці "Український голос" у місті Сан Дієго, Каліфорнія. Так хочуть зібрати кошти для сімей українців, які постраждали у гарячих точках.

Виставку організувало подружжя біженців з Києва. Про це повідомили у виданні "Голос Америки".

Картини українських художників про війну продають в США
Фото: Голос Америки
Картини українських художників про війну продають в США
Картини українських художників про війну продають в США
Картини українських художників про війну продають в США
Картини українських художників про війну продають в США

Серед представлених робіт - ті, які створювали українські художники протягом війни. На них - зруйновані будинки, покинуті квартири, залишені домашні улюбленці та інші сюжети війни.

Понад 140 картин зібрала київська фотографиня Женя Бродська.

"Усі ці роботи я зібрала під час війни, бо, на жаль, мені було дуже важко ділитися реальними фото. Тому в якийсь момент я почала поширювати картини українських художників", - розповіла співорганізаторка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Найтяжче працювати над портретами полеглих" – колишня "азовка" пише картини про побратимів і Маріуполь

На виставці представлені або ексклюзивні принти цифрових робіт, або фото оригіналів у високій якості. Біля кожної картин є QR-код. За ним можна перейти на онлайн-опис події, що надихнула художника, а також побачити ціну роботи.

Усі кошти, зібрані з продажу робіт, відправляються конкретним українським сім'ям. Це 49 родин з Бучі, Мелітополя, Маріуполя та Херсона.

Виставку "Український голос" планують показати також в інших містах Америки.

Роботи українських художників часто продають, щоб зібрати кошти на ЗСУ. Наприклад, картину "Квітки виросли коло четвертого енергоблока" української мисткині Марії Примаченко продали з аукціону за $500 тис. Усі кошти з аукціону передали у "Благодійний фонд Сергія Притули" для допомоги ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Картини українських художників продають в Каліфорнії – на них страшні сюжети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі