Ексклюзиви
середа, 28 жовтня 2015 11:08

Карпа та Вітвіцька показали, як у Києві живуть маломобільні люди

Карпа та Вітвіцька показали, як у Києві живуть маломобільні люди
Фото: znaj.ua

Письменниця Ірена Карпа та телеведуча Соломія Вітвіцька один день провели в інвалідних візках, щоби показати, наскільки Київ непридатний для маломобільних людей.

Експеримент у рамках акції "Один день із життя людини на візку" організувала ГО "Підмога.інфо".

Організатори хотіли привернути увагу чиновників до проблем бар'єрності Києва.

"Ми не дуже часто бачимо на вулицях міста людей у візках і перш за все не тому, що їх немає, а тому, що вони не можуть вільно пересуватися у міському середовищі. За даними Мінсоцполітики, в Україні проживає 2,8 млн людей з інвалідністю, 150 тис. із них – у Києві, а вільний доступ до об'єктів громадського користування є не всюди", – розповів організатор акції, керівник ГО "Підмога.інфо" Олексій Краснощоков.

Жінки спробували, пересуваючись на інвалідних візках, виконати буденні справи: сплатити рахунки, купити продукти в магазині, випити кави в кафе, проїхатися міським транспортом.

Героїні експерименту стартували одночасно від КМДА. Соломія Вітвіцька проїхалася по вулиці Прорізній, відвідала аптеку та доїхала до вулиці Ярославів Вал, а потім спустилася сходами на станцію метро "Золоті ворота". 

"Це дійсно страшно", – прокоментувала Соломія свій спуск у метро, який вона не змогла подолати без сторонньої допомоги.

Ірена Карпа їхала паралельною вулицею – Богдана Хмельницького. Дорогою вона спробувала зайти до книжкового магазину "Буква". Їй також не вдалося це зробити без допомоги охоронця та старшого продавця магазину. Але найбільшим екстримом Ірена вважає спуск у підземний перехід.

"Ви подивіться, під яким кутом зроблено пандус, на такому пандусі просто можна вбитись", – сказала Ірена перед тим, як спуститися. У перехід Ірені також допомогли спуститися двоє сильних чоловіків.

 

Знаєте, чого наші параолімпійці виграють всі золоті медалі? Тому що в нашій країні для інвалідів немає НІЧОГО. Спробуйте...

Posted by Karpa Irena on 27 октября 2015 г.
Зараз ви читаєте новину «Карпа та Вітвіцька показали, як у Києві живуть маломобільні люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі