пʼятниця, 16 серпня 2019 16:16

Його називали головним казкарем української літератури

Його називали головним казкарем української літератури
Був час, коли тираж "Тореодорів з Васюківки" перевищував тираж кращого тому про Гаррі Поттера. Фото: Громадське телебачення

5 років тому на 85-му році життя помер український дитячий письменник Всеволод Нестайко. Його твори визнані золотим фондом дитячої літератури.

Він - український Марк Твен. Його твори незмінно викликають посмішку у всіх поколінь читачів.

"Тореодори з Васюківки" - одна з найвеселіших книг у всій шкільній програмі. За словами Івана Малковича, був час, коли тираж "Тореодорів" перевищував тираж кращого тому про Гаррі Поттера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Її 13 романів про Анжеліку переклали на 30 мов

Першу розповідь Нестайко написав у 24 роки.

"Тореодори з Васюківки", "В Країні Сонячних Зайчиків", "Незвичайні пригоди в лісовій школі", "Пригоди журавлика", "Неймовірні детективи", "Загадка старого клоуна", "Чарівні окуляри" - про ці твори кажуть, що їх обов'язково варто читати дітям.

За її творами про мумі-тролів захищають дисертації, у різних куточках світу відкривають фан-клуби й тематичні кафе, сучасні письменники продовжують вигадувати історії про улюблених героїв. 9 серпня 105 років тому народилася Туве Маріка Янссон.

Зараз ви читаєте новину «Його називали головним казкарем української літератури». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі