неділя, 14 липня 2019 15:59

Її 13 романів про Анжеліку переклали на 30 мов

Її 13 романів про Анжеліку переклали на 30 мов
Фото: з відкритих джерел

14 липня два роки тому на 96-му році померла письменниця Анн Голон.

Вона - авторка всесвітньо відомих пригодницьких романів про Анжеліку. Писала їх з чоловіком Всеволодом Голубіновим, відомих під ім'ям Серж Голон.

У 1953 році рукопис першого тому "Анжеліки" відправили ​​у чотири видавництва у Франції, Німеччині, Англії і Італії від імені Анн Голон. Першими видали "Анжеліку" німці в 1956 році, вказавши автором Анн Голон. У 1957 році в день народження їх третьої дитини перший том вийшов у Франції, авторами були позначені Анн і Серж Голон; введення чоловічого імені передбачало велику серйозність видання роману.

Всього про пригоди Анжеліки вийшло 13 томів.

У 1963 році режисер Бернар Бордери екранізував першу частину роману "Анжеліка". Лише у Франції загальне число глядачів кіно- теле- і відеопоказів серіалу про Анжеліку станом на 2012 рік наближався до 800 млн осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У в'язниці помер правозахисник

Сама Анн Голон народилася 17 грудня 1921 року в Тулоні в родині капітана французького флоту П'єра Шанжо. У 18 років написала свою першу книгу "Країна за моїми очима ".

У 1949 році молода письменниця отримала премію за свою нову книгу - "Патруль невинного святого". На отримані гроші вирішила поїхати в Африку, звідки збиралася посилати репортажі. Симона вирушила у Французьке Конго, де познайомилася з геологом Всеволодом Голубіновим, сином російського консула Сергія Голубінова.

Роман, що почався між Сімоною і Всеволодом, вилився в глибоке почуття, і незабаром вони одружилися.

Дійсним автором роману про Анжеліку була одна Симона, її чоловік був більше помічником в пошуках історичного матеріалу. Симона і Всеволод три роки пропрацювали в бібліотеці Версаля, вивчаючи історичні твори і документи XVII.

Зараз ви читаєте новину «Її 13 романів про Анжеліку переклали на 30 мов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі