понеділок, 24 жовтня 2011 09:41

Через проливні дощі обвалилася стіна в Помпеях

Через проливні дощі обвалилася стіна в Помпеях

Частина древньої стіни обрушилася в Помпеях, повідомляє Reuters з посиланням на представників італійської влади. За попередньою версією, причиною обвалення стали проливні дощі, котрі розмили кладку.

У 2010 році в Помпеях було зареєстровано одразу чотири обвалення. Зокрема, в листопаді обрушився (ймовірно, також через дощі) "Будинок гладіаторів" на головній вулиці міста.

В результаті у відставку в березні 2011 року був змушений подати міністр культури Італії Сандро Бонді. Його наступник на цій посаді Джанкарло Галан заявляв, що Помпеї є пріоритетним напрямком у діяльності його відомства, проте опозиція звинуватила уряд в нездатності захистити історичну спадщину країни.

Помпеї, включені до списку Культурної спадщини ЮНЕСКО, були поховані під лавою і попелом у результаті виверження вулкану Везувій в 79 році нашої ери. Місто в значній мірі зберегло свій древній вигляд і дозволило вченим скласти детальне уявлення про повсякденне життя римлян в I столітті нашої ери.

Зараз ви читаєте новину «Через проливні дощі обвалилася стіна в Помпеях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі