вівторок, 29 листопада 2011 13:53

Видали книгу про гламурного Кузьму та розбишаку Олега Скрипку

Видали книгу про гламурного Кузьму та розбишаку Олега Скрипку

28 листопада у столичній кав'ярні "Бабуїн" видавництво "Грані-Т" представило книгу музичного критика Олександра Євтушенка "Україна in rock". До видання увійшли журналістські статті та есеї, присвячені українським рок-виконавцям. Через хворобу автор на презентації не з'явився.

"Євтушенко розглядає розвиток і проблеми конкретного напрямку рок-музики. Пише про панк, готичний рок чи хіп-хоп. Також стежить, що відбувається у законодавчому болоті стосовно музики, піднімає проблему FM-радіочастот", - каже PR-директор видавництва Анатолій Дністровий.

До нової книги Олександра Євтушенка потрапили гурти "Крихітка Цахес", "Друга ріка", "Брати Гадюкіни". Автор розповідає про україномовні альбоми Ірини Білик, гламурного Кузьму та люмпен-розбишаку Олега Скрипку.

"Кажуть, що у нас є три музичні критики — Євтушенко, я і Олексій Коган, - каже музичний журналіст Юрко Зелений. - Для мене Сашко не конкурент, а вчитель. Коган займається джазом, тому він відпадає. У мене вдома збереглися вирізки з газети "Аудіо-толока", яку Євтушенко видавав на початку 1990-х. Це перша неформальна газета, присвячена українській сцені. Вона була потужним чорно-білим видання, яке могло б запхати за пояс будь-які сучасні глянці. 1996-го Сашко почав видавати кольоровий журнал "Галас". Він писав про світову сцену. У журналі була рубрика, яка намагалася ввести в український шоу-бізнес питому українську термінологію. Пам'ятаю, Сашко запропонував вживати слово "голосник". Тобто те, що ми називаємо колонкою. Це слово вже мало хто пам'ятає".

Книжка з'явилася тиражем 2 тисячі примірників. Коштує 25 гривень.

Зараз ви читаєте новину «Видали книгу про гламурного Кузьму та розбишаку Олега Скрипку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі