понеділок, 17 жовтня 2011 18:37

Івану Драчу на 75-річчя подарували зустріч із друзями в Грузії

Івану Драчу на 75-річчя подарували зустріч із друзями в Грузії

17 жовтня письменнику Івану Драчу виповнилося 75 років. Він святкує день народження у грузинській столиці Тбілісі із дочкою Мар'яною та онукою 4-річною Мартою.

"Іван хотів кудись поїхати на день народження, і дочка Мар'яна влаштувала йому такий сюрприз. Домовилася із своєю подругою Лесею, дочкою письменника Юрія Збанацького, яка живе у Тбілісі, що приїдуть до неї у гості. Мені дочка нічого не розказувала, щоб я не проговорилася чоловіку. Але я чула, що вона із Лесею шукали грузинських друзів Івана і готують йому сюрприз. Там буде письменник Джансунг Чарніані, а решту я не запам'ятала. Це люди, з якими Іван Федорович колись вчився у Москві на вищих сценарних курсах. Мар'яна почала шукати їх ще за півроку до дня народження", - сказала дружина письменника Марія Михайлівна.

Свій подарунок на ювілей чоловікові Марія Михайлівна тримає у секреті. Онуки також не розказують, що будуть дарувати.

"Старші онуки не розказують, що йому приготували, щоб я не проговорилася. А найменша, Марта, навіть показала картину, яку намалювала для дідуся. Іван всі подарунки дітей і онуків зберігає, ще жодної дрібнички не викинув. Каже, гроші витратяться, дорогі прибори поламаються, а зроблене своїми руками завжди буде гріти душу", - прокоментувала Марія Драч.

Президент Віктор Янукович з нагоди ювілею нагородив Івана Драча орденом Ярослава Мудрого ІІІ ступеню. 2006 року Іван Драч отримав звання Героя України.

Зараз ви читаєте новину «Івану Драчу на 75-річчя подарували зустріч із друзями в Грузії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі