вівторок, 14 травня 2019 16:19

Мистецтво у прозорій сфері: у Львові відкрили незвичайну виставку
10

Мистецька сфера у Львові
Фото: Ольга Васьків
Мистецька сфера у Львові
Мистецька сфера у Львові
Мистецька сфера у Львові
Мистецька сфера у Львові

Львівське подружжя художників Віктор і Наталка Проданчуки просто на площі перед Оперним театром у скляній сфері 14 травня відкрили виставку "Вічні та геніальні: Портрети геніальних і відомих на весь світ художників". Проект проходить у рамках Мистецького тижня.

"Ми започаткували новий проект для того, аби розповісти львів'янам і гостям нашого міста про митців, яких знають у всьому світі. Завдяки неординарній експозиції скульптур і картин у скляному куполі сучасне мистецтво стає прозорим і доступним глядачу. Щодня з 18 до 19 год. можна буде оглянути виставку зсередини та поспілкуватись із авторами робіт, а зовні - коли завгодно", — розповідає куратор проекту Оксана Кулик.

IX Великодній ярмарок триває у Львові з 26 квітня до 19 травня. Традиційно алея перед Оперою стала осередком українських традицій та атмосферною локацією для святкування Великодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картини львівського художника показували в американських серіалах

"Усі портрети відомих людей створювалися легко, їхній зміст передає внутрішній психологічний образ-стан душі, творчий прорив. Проте важко вдавався портрет відомої японської художниці, я довго перемальовувала його. Це неординарна особистість, маючи душевне захворювання, вона творила шедеври і дожила до 90 років", - каже художниця Наталка Проданчук.

Віктор Проданчук створив серію новаторських скульптур відомих людей. Скляну сферу зробили на замовлення організаторів проекту. Згодом її можна використовувати для інших арт-заходів.

У львівській галереї "Зелена канапа" 7 травня відкрили виставку українського художника Василя Бажая "Де-Терміно". Цикл творів "Де-Терміно" Василь Бажай розпочав ще 1996-го. Василь Бажай - один із найвідоміших українських художників, живе і працює у Львові.

Зараз ви читаєте новину «Мистецтво у прозорій сфері: у Львові відкрили незвичайну виставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі