четвер, 23 березня 2017 06:59

"Інвалідність Самойлової не виправдання для порушення закону"

"Інвалідність Самойлової не виправдання для порушення закону"
Олександр Ягольнік прокоментував заборону в'їзду Самойлової. Фото: fakty.ictv.ua

Заборону в'їзду в Україну представниці Росії на Євробаченні-2017 Юлії Самойловій прокоментував музичний продюсер та композитор Олександр Ягольнік.

"Росія добилася, чого хотіла. Висунення співачки з інвалідністю на Євробачення було провокацією для України. Знали, що вона виступала в анексованому Криму. Що Самойлову перевірятиме Служба безпеки. І все одно обрали саме її", - сказав Олександр Ягольнік.

СБУ заборонила Самойловій в'їзд на три роки. З дитинства має першу групу інвалідності, пересувається на візку. У 2015 році виступала з концертом у Керчі в анексованому Криму. Незаконно перетнула державний кордон України у складі організованої групи.

"Був одним з небагатьох, хто відстоював участь Юлії Самойлової у Євробаченні. Співачка з обмеженими можливостями витягла щасливий квиток. Вважав, що потрібно дати їй можливість виступити. Але після того, як СБУ підтвердила її участь у концерті в Криму у 2015 році, змінив свою думку. Закон єдиний для усіх. Інвалідність не може бути виправданням для порушників закону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія відреагувала на заборону Самойловій в'їжджати в Україну

Ми не програли б від того, що їй дозволили б виступити в Україні. Самойлова не вивезла б з України скільки грошей, скільки інші російські артисти. Які й без Євробачення продовжують виступати тут без перешкод, коли війна з Росією триває. Сподіваюся після заборони Юлії Самойловій СБУ ретельніше перевірятиме російських артистів, які гастролюють Україною.

Загалом українське суспільство змогло утриматися від негативних висловлювань на адресу співачки з інвалідністю. Висунення такої претендентки — це провокація з боку Росії. Це усім було зрозуміло від початку.

Самойлова пересуваються на візку. Має обмежені можливості у виконанні пісень. У сидячому положенні перекривається діафрагма. Не можливо співати на повну силу. До того ж підібрали композицію дуже низького рівня. Це стосується і смислового наповнення, і аранжування.

Росія завжди має "план Б". Можуть висунуть наступного кандидата — Олександра Панайотова. Йому пророкували участь у конкурсі до висунення Самойлової. Або навіть популярно британського співака Роббі Вільямса. Заявив про бажання представляти Росію на Євробаченні в ефірі ток-шоу. Неодноразово від російських співаків та політиків звучали заклики бойкотувати конкурс і взагалі не відправляти свого представника. Це варіант також можливий. У будь-якому разі це буде політичне рішення.

Навряд чи влада втрутиться і скасує рішення СБУ. Адміністрація президента від початку Самойлової обрала чітку позицію. Якщо російська співачка порушила закон — їй варто заборонити в'їзд. Як і будь-кому іншому.

Депутатка, співачка та кума президента Оксана Білозір в ефірі одного з українських каналів назвала представницю від Росії "уродством". Вона не робила б гучних політичних заяв, які суперечать позиції Порошенка. Про неї Білозір добре відомо. Не можна людей з обмеженими можливостями називати так. Навіть не зважаючи на анексію Криму і окупацію Донбасу. Не зважаючи на будь-які політичні обставини", - додав Олександр Ягольнік.

Юлія Самойлова мала виконати англомовну композицію "Полум'я палає". У школі англійську мову не вивчала. Надолужувала з репетитором. Після того, як її обрали представником від Росії на Євробаченні-2017. Проводили внутрішній конкурсний відбір на російському "Першому каналі".

Зараз ви читаєте новину «"Інвалідність Самойлової не виправдання для порушення закону"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі