Ексклюзиви
пʼятниця, 21 липня 2017 20:20

"Хвора 92-річна жінка зізналась мені в коханні" – французький танцюрист Т'єррі Ньянг

"Хвора 92-річна жінка зізналась мені в коханні" – французький танцюрист Т'єррі Ньянг
Виконавець головної ролі (праворуч). ФОТО: Володимир Грисюк

21 липня у фестивальному центрі "Родина" в Одесі відбувся показ фільму "Молода 90-річна дівчина" французько-італійської режисери Валері Бруно-Тедескі. Ця стрічка бере участь у конкурсі європейських документальних фільмів на 8-му Одеському кінофестивалі.

У центрі картини історія роботи молодого хореографа Т'єррі Т'є Ньянг у спецзакладі для старших людей, хворих на синдром Альцгеймера. Усі вони, хоч й однією ногою на тому світі, здатні радіти і відчувати красу життя.

Одна з пацієнток лікарні, Бланш, завдяки урокам танців повертається до життя. Вона починає ходити, виконувати нескладні фізичні вправи, посміхається та ділиться своїми філософськими роздумами. Жінка розповідає своєму вчителю, що ніколи по справжньому не кохала і не була одруженою.

Доглядальниця Бланш заперечує це – в молодості вона мала кількох коханців і жила у богемному районі Парижа Сен-Жармен. У приватній розмові з молодим танцюристом Бланш зізнається йому у коханні.

На прем'єру фільму до Одеси приїхав виконавець головної ролі Т'єррі Т'є Ньянг:

"Я зустрів у цьому закладі одного дідуся, який взагалі не міг рухатися. Але я розумів, що його теж потрібно долучити до уроків танцю. Він не міг виконувати навіть простих рухів. І для нього танцем були рухи пальців рук та ніг. Для мене найважливіше бачити потугу цих людей, їх порив до життя. Коли ми приїхали, вони не підтримували контактів між собою і не спілкувалися. Мій танцювальний кружок поєднав їх у єдине ціле. Вони почали активно обговорювати поведінку одне одного".

Т'єррі Т'є Ньянг каже, що перед початком зйомок були домовленості з рідними та опікунами хворих на синдром Альцгеймера.

"Вони дали нам згоду. Єдина несподіванка, що трапилась – це коли Бланш зізналася мені в коханні. Це насправді мало місце. На жаль, вона не при кожній зустрічі мене впізнавала. Але працівники лікарні нещодавно повідомили, що вона вже не використовує тростину для пересування. Я думаю, що цього достатньо, аби сказати, що ми працювали не дарма".

Нагадаємо, підсумки 8-го Одеського кінофестивалю підведуть 22 червня.

Зараз ви читаєте новину «"Хвора 92-річна жінка зізналась мені в коханні" – французький танцюрист Т'єррі Ньянг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі