Ексклюзиви
вівторок, 22 травня 2018 18:54

Художники показали в роботах неспокій сучасного світу
7

Картина Артема Волокітіна "Ампл туда"
Картина Артема Волокітіна Gardens 7
Відеоробота Аліни Федотової
Робота Олексія Яловеги
Інсталяція Тетяни Малиновської та Артема Волокітіна

У київській галереї "Лавра" відкрили виставку "Амплітуда" п'ятьох українських художників. Включає живопис, графіку, скульптуру, відеоарт. Представлені роботи харків'ян Артема Волокітіна, Олексія Яловеги і Тетяни Малиновської, киянина Богдана Томашевського та художниці з Криму Аліни Федотової.


"Амплітуда" передає стан нестабільності нашого буття, - розповідає кураторка проекту Тетяна Міронова. - Весь світ знаходиться в певній амплітуді, люди в русі по відношенню один до одного. У роботах Артема Волокітіна його маркують люстри, які крутяться на тлі спокійної води, дерев без вітру".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український фільм нагородили за музику

  Картина Артема Волокітіна "Ампл туда"
Картина Артема Волокітіна "Ампл туда"

Робота "Обрій" Богдана Томашевського складається з кількох сотень глиняних колосків, накладених на чорну основу, що нагадує надгробок.

"У всіх роботах, незалежно від теми, Томашевський використовує глину, - продовжує Тетяна Міронова, - Вивчає проблеми сучасного світу, відображає їх у традиційному матеріалі. Колоски – символ України, хліба. Мають пофарбовані білим краї. Для художника – це ще й дерева, які часто фарбують вапном. Робота має багато смислів і прочитань. Є воєнна складова – ряди колосків нагадують кулеметні стрічки. Художник не перекладав "Обрій" англійською. Вважає, що для поняття нема іноземного відповідника".

  Богдан Томашевський "Обрій"
Богдан Томашевський "Обрій"

Виставка триває до 8 червня.

Сьогодні, 22 травня в київській галереї Лавра відкриється мультимедійний проект "Тотем". Об'єднає живопис львівського художника Ігоря Мельника та відео-роботи киянина Ярослава Костенка. В роботах обох митців - образ лелеки. Символізує душу, що прагне в небо, але прикована до землі. Також асоціюється з оберегом українства.

Зараз ви читаєте новину «Художники показали в роботах неспокій сучасного світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі